Bianca Dolk-Aarts van Aarts Hairstyling 25 jaar in Winkelcentrum Prinsenland

In 1994 startte Bianca Dolk-Aarts haar kapsalon Aarts Hairstyling in het toen spiksplinternieuwe Winkelcentrum Prinsenland. Anders dan de meeste andere daar gevestigde bedrijven is de kapsalon vanaf de (Jacques Dutilh)weg goed zichtbaar. Bianca begon het avontuur, dat nu al 25 jaar duurt, samen met haar moeder Connie. Laatgenoemde is op donderdag en zaterdag nog steeds te vinden in Aarts Hairstyling. Dan staat ze zo’n 9 uur achtereen op haar benen. Bianca: “sterke vrouw.”

Bianca begon reeds in haar 13e levensjaar als hulpje in een nabije kapsalon en vanaf haar 16e was ze fulltime kapster, in een kapsalon op de Oudedijk in Kralingen, waar haar moeder bedrijfsleider was. Bianca: “Van moeders kant kom ik uit een grote Rotterdamse kappersfamilie.” Daarna ging ze werken in een kapsalon op de Meent. Echter, op den duur wilde ze een eigen zaak en toen de kans kreeg in Winkelcentrum Prinsenland, hapte ze toe. Ze woonde toen in de buurt. Bianca: “Nu werk ik waar in ben opgegroeid.”

Lief

Aarts Hairstyling mag zich verheugen in een grote, vaste klantenkring. Lang niet alle klanten komen uit de directe omgeving, er zijn er ook bij die uit Krimpen a/d IJssel en Vlaardingen komen. Bianca typeert haar klanten als ‘hondstrouw’. Mannen? “Die gaan gewoon lekker zitten”. Waarmee ze niet wil zeggen dat mannen geen wensen hebben. Die hebben ze wel degelijk. Bianca: “We zijn een echte gezinskapsalon. Iedereen is welkom, van jong tot oud, mannen, vrouwen en kinderen, óók de 95-jarigen. Ik vind het fijn om lief te zijn voor oudere mensen.”

Bianca Dolk-Aarts:” ik bedank mijn klanten voor het vertrouwen in de
afgelopen 25 jaar”.

Ambacht

In haar jonge jaren deed Bianca vaak mee aan wedstrijden. Ze was ambitieus. Vandaar de naam van haar kapsalon. Is er veel veranderd in haar vak sinds ze begon? Ja, Bianca: “Na het begin van de finaciële crisis zijn er veel ‘tientjeskappers’ bijgekomen. Het kappersvak is een ambacht en je moet bij jezelf blijven. Ik doe er veel aan om het personeel bij de tijd te houden”. Zo zijn er trainingen in de kapsalon en er kwam een barbier over de vloer om de dames van de kapsalon de kunst van het baardknippen bij te brengen.

Teams

Geen kappers in Aarts Hairstyling, wel kapsters: Gabriëlle, Suzanne, Ilona, Sylvia Celine en natuurlijk Bianca zelf. Met moeder Connie erbij dus 7 paar handen. Bianca: “Je kan niets ondernemen zonder een goed team.”

Aarts Hairstyling Prinsenland is 6 dagen per week geopend. Een afspraak maken kan telefonisch, via de site (zie onderaan), via Facebook of met de Kapper App.

Bianca runt nog een tweede kapsalon: Aarts Hairstyling Portland in Rhoon, met 5 personeelsleden. ‘Een superleuk team’. Ze laat de dagelijkse gang van zaken daar over aan een bedrijfsleidster.

Hoop

Kinderen? Ja, twee meiden. De oudste is 20 en wil docent biologie worden. De jongste is 11. Bianca: “Ik heb nog hoop.”

Bianca: “Als je mensen 25 jaar meemaakt, zorg je een beetje voor ze. Dochters van klanten bellen soms om te vragen ’hoe gaat het met mijn moeder?’”

www.aartshairstyling.nl

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.