De Gemeente Rotterdam moet bezuinigen en is van plan de subsidie voor Unie Van Vrijwilligers met ingang van 2025 stop te zetten. Op 11 juli wordt hierover een besluit genomen door de gemeenteraad.

Als UVV moet stoppen, dan heeft dat enorm veel impact op de stad. Niet alleen voor onze 1800 vrijwilligers die met hart en ziel vrijwilligerswerk doen. Maar vooral voor al die kwetsbare mensen voor wie deze vrijwilligers zich inzetten.

De meeste Rotterdamse ouderen die op dit moment bij Unie Van Vrijwilligers aankloppen, kunnen nergens anders met hun hulpvraag terecht. Door bezuinigingen en personeelstekorten in onder andere de zorg, is de hulp van een vrijwilliger voor ouderen cruciaal. Zonder vrijwilliger, een lege koelkast. Zonder vrijwilliger, een week lang met niemand praten. Zonder vrijwilliger, niet naar buiten. Dat is de realiteit voor veel van onze ouderen. En dat mogen we absoluut niet laten gebeuren.

Ben jij het hier, net als wij, niet mee eens? Teken dan de petitie:

petities.com/unie_van_vrijwilligers_wordt_wegbezuinigd_help_ons

“Ik ben enorm allenig. Ik zit aan het eind van de gallerij, niemand komt bij je voorbij. Ik spreek niet dezelfde taal als mijn buren en mijn kinderen wonen ver weg. Als ik een potje met boontjes open wil hebben, moet ik beneden in de hal gaan staan wachten tot er iemand langskomt die voor mij dat potje opendraait. Sinds dat ik mijn BezoekMaatje Susan ken, heb ik het gevoel dat er iemand om me geeft en aan me denkt. Dan haalt ze me op en kijken we samen Feijenoord op de bank of ze neemt een keer een lekker toetje voor me mee.” – Dhr. Dobber

www.uvvrotterdam.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.