Meerdere woningen raakten zwaar beschadigd door een explosie in de Jacques Dutilhweg in Rotterdam-’s Gravenland. Woensdag rond 02:15 schrokken mensen wakker van een harde klap. Op grote afstand was de ontploffing te horen. De politie vond een meterslang ontstekingsdraad in de straat, die vermoedelijk is gebruikt om het explosief af te steken.

Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Wel raakten meerdere deuren in de straat beschadigd. Ook zijn meerdere ruiten gesprongen. Op straat liggen glasscherven en brokstukken.

Een buurtbewoner schrok toen hij de schade woensdagochtend zag. Meerdere ramen van zijn woning zijn kapot. “Ik hoorde vanochtend herrie. Ik stond op en dacht: wat is dat? En toen zag ik ineens dat er overal glas lag”, vertelt hij. “Ik heb twee kinderen, dus ik ben blij dat zij er niet waren. Ik heb hier geen woorden voor. Wat is dit, wie doet dit? Hier wonen ook kinderen”, zegt hij aangeslagen.

Straat al eerder doelwit
Het is niet de eerste keer dat een explosie is geweest in de straat: in februari waren kort na elkaar meerdere ontploffingen. Toen was een huis verderop in de straat doelwit. Deze explosies hadden te maken met explosies in Capelle aan den IJssel, Den Haag en ontploffingen op andere plekken in Rotterdam.

Veertien mensen zijn aangehouden voor die reeks aanslagen. Of de explosie van afgelopen nacht te maken had met de eerdere explosies, is niet duidelijk.

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.