Racende Rotterdammers met ronkende motoren: De Esch kampt al maanden met flinke verkeersoverlast. Na klachten van buurtbewoners heeft wethouder Karremans een aanpak bedacht om de overlast te stoppen. In de maand juni controleerden de politie en handhaving honderden auto’s. Hierbij zijn er kentekens genoteerd, boetes uitgedeeld en auto’s in beslag genomen. Ook wordt er vaker gesurveilleerd op de plekken waar overlast plaatsvindt.

In een brief aan buurtbewoners vertelt de gemeente over de plannen om de overlast aan te pakken. Zo heeft de gemeente de Rijsakkerlaan, net als de parkeerplaats van de Plantagelaan, eind 2023 een aantal maanden in het weekend afgesloten. Ook is de Rijsakkerlaan voorzien van extra drempels en bloembakken om het racen tegen te gaan. Dezelfde maatregelen zijn genomen aan de Rijnwaterstraat en Watertorenweg.

Dan de Maasboulevard, de absolute crème de la crème van de verkeersoverlast. Op het terrein bij het Shell-tankstation zijn nieuwe stopverbodsborden neergezet. Hier kan stilstaan met een voertuig een boete opleveren. Tussen het tankstation en het park De Oude Plantage is een plantenbak neergezet, zodat er geen auto’s meer in kunnen rijden. En vanaf eind juni is de Rhijnspoorkade afgesloten voor verkeer van donderdag tot en met zondag van 20.00 tot 05.00 uur met hekken en verkeersregelaars. Deze hekken worden ‘over een aantal weken’ vervangen door een vaste slagboom, die de kade op alle dagen tussen deze tijdstippen af moet sluiten.

Via: OpenRotterdam


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.