Op zaterdag 25 januari geeft het Symfonieorkest Rijnmond (SOR) een winterconcert in de Prinsekerk te Rotterdam.

De volgende werken staan op het programma

  • Jean Sibelius: Finlandia
  • Max Bruch: Concert voor klarinet en altviool. Solisten: Julien Hervé, klarinet en Galahad Samson, altviool
  • Pjotr Iljitsj Tsjaikovski: Symfonie nr. 1 ‘Winterdromen’

Symfonieorkest Rijnmond is zeer vereerd te mogen spelen met twee solisten van wereldformaat!

Julien Hervé studeerde bij Pascal Moraguès aan het Conservatoire National Supérieur de Musique, Parijs. Sinds 2008 is hij eerste klarinettist bij het Rotterdams Philharmonisch.Als solist trad Julien op met het Prag Philharmonia, Louisianna Chamber Orchestra, La Symphonie des Lumières, Banda Sinfónica Municipal de Madrid, Orchestre de Picardie. Julien wordt regelmatig gevraagd voor prestigieuze kamermuziekfestivals. Hij is lid van Het Collectief en het Calliopée Ensemble en is artistiek directeur van de Rotterdam Chamber Music Society.
Julien doceert momenteel aan Codarts in Rotterdam.

Galahad Samsonstudeerde bij Qui van Woerdekom, Kees Hulsmann en Anne Huser. Sinds 2007 is hij in dienst bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, sinds 2011 als plaatsvervangend solo-altviolist. Galahad speelt op een Bodio altviool die door het Rotterdams Philharmonisch Orkest ter beschikking is gesteld. Als freelancer speelt hij regelmatig met het Residentie Orkest en het Royal Philharmonic Orchestra uit London.

Dirigent Cor van der Linden heeft vanaf de oprichting de artistieke leiding van het orkest. Hij is sinds 1988 eerste violist in het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zijn orkestervaring is van grote meerwaarde voor het SOR.

In Symfonieorkest Rijnmond (opgericht in 2007)wordt de lat hoog gelegd. Dit maakt het spelen uitdagend voor de circa 70 gevorderde amateurs, Codarts-studenten en beroepsmusici. Het publiek kan genieten van het resultaat bij lunchconcerten in de Doelen en avondconcerten in de Prinsekerk.


Symfonieorkest Rijnmond
Julien Hervé, klarinet en Galahad Samson, altviool
dirigent: Cor van der Linden

zaterdag 25 januari 2020, 20.15
Prinsekerk, Ingang Statensingel 24, Rotterdam
Toegang €13,50/€18,00

www.symfonieorkestrijnmond.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.