Het aanbod van betere restaurants in Kralingen wordt steeds groter. Nu is er weer een uiterst sfeervol restaurant bijgekomen, op de hoek Jericholaan / 1ste Jerichostraat. Bij het naar binnen gluren tijdens de verbouwing vroegen wij ons af hoe dit er wel uit zou gaan zien.

Wel, het is bijzonder mooi geworden, helemaal van deze tijd, open keuken en passend bij het karakter van de Jericholaan. Hoogste tijd om de culinaire kant van deze zaak te onderzoeken.

Het interieur is echt smaakvol, damast op de tafels, bij de keuken een groot homarium, dus verser kunnen de oesters en de kreeften niet zijn. Boven een sfeervolle schouw, maar, het interieur mag dan mooi zijn, het is ook prachtig weer, dus wij nemen plaats op het terras. De menukaart is gevarieerd met een Franse beleving, zowel voor de lunch als het diner.

wiquis-kralingen-2

Op de website van WiQui’s Brasserie wordt de klassieke steak tartaar met kwartelei en truffelmayonaise aangeprezen, gevolgd door gegratineerde kreeft uit de oven met Gruyère kaas en Zwitserse Emmental. Wie zijn wij om daar iets tegenin te brengen? Dus dat nemen wij dan ook. De porties zijn niet te groot. Het kwarteleitje is aandoenlijk. De halve kreeft met gesmolten kaas (18,50) is een beleving. Natuurlijk willen wij weten waarom ze het restaurant de naam WiQui hebben gegeven. Quintin blijkt de eigenaar en zijn vader heet Willem. Nog een pluspunt: mijn tafeldame mag geen alcohol, maar zij kreeg zó’n verrukkelijke alcoholvrije cocktail dat dit geen bezwaar meer was.

wiquis-kralingen

WiQui´s Brasserie

Jericholaan 82-b
Rotterdam-Kralingen
Tel. 010-2374298
website: wiquisbrasserie.nl Zie ook: Facebook

Openingstijden: Woensdag t/m zondag vanaf 11.00 uur (binnenkort: 7 dagen per week geopend)

wiquis-brasserie-kralingen-logo

STER CULINAIR


Zet uw restaurant of eetcafé ook op de culinaire kaart

Dat kan door mee te doen met de STER CULINAIR PAGINA of door uw advertorial te plaatsen in de krant en online. Stuur ons een mail voor meer informatie: info@stervankralingen.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]