Mijn neefje Shaquille Gunther is pas 26 jaar en opende afgelopen zaterdag zijn 1ste winkel, XPLCT Studios in de Hoofdstraat, de beste locatie in Amsterdam voor je kledingshop. Wat ben ik trots op hem dat hij dat gewoon geflikt heeft! Ik vond het zo mooi, omdat de afgelopen week ook een van de beste komedianten van Nederland, Roué Verveer, in zijn  Surinaams gesproken show het over mijn neefje heeft gehad. Roué werd gesponsord door dit kledingmerk, dus hij vertelde aan het end ook over dit merk. Wat ik mooi vond, is de invalshoek die Roué gebruikt heeft om over dit merk te praten. Hij begon met een langzaam intro. Vertelde dat hij de laatste tijd best veel om zich heen hoort, met name van Surinamers, dat ze vaak worden tegengewerkt in het dagelijks leven en dat corona ook nog es een schepje daarbovenop doet.

Dat door corona het er niet beter op geworden is. Roué vertelde het heel mooi. Hij zei, luister, ik ben het zat om naar de klaagmensen te luisteren die maar blijven klagen dat het niet gaat. Hij zegt, neem een voorbeeld aan deze jonge gasten achter dit merk. Van Surinaamse afkomst. Die klagen niet, die blijven hard werken, want corona heeft ook bij hen toegeslagen maar ze blijven toch knokken, en ziedaar het resultaat, een winkel in de Kalverstraat 160, Amsterdam. Hij roemde deze jonge gasten, omdat ze ooit zijn begonnen vanuit de kofferbak en nu in hun winkel in de Kalverstraat staan.

Niks komt uit de lucht vallen.  Dit is een typisch voorbeeld van hoe ouders met hun kinderen om moeten gaan. Wat je tijdens de opvoeding erin stopt, is vaak leidend in die kids hun leven. Hoeft niet altijd maar veel hangt er wel van af. Hoe ouders zich manifesteren tijdens de opvoeding zie je vaak terug. Dus, probeer erop te letten wat je in die opvoeding stopt. Probeer op z‘n minst een goed voorbeeld te zijn, dan zullen ze daarvan ongetwijfeld iets meenemen, later. Blijf hun beste voorbeeld.

Welnu, mijn broer August Gunther zit al ruim 40 jaar in de textiel. Ooit begonnen als fotomodel. Later zelf vele kledingmerken gehad. Zoals de bekende Armstrong hemden. Die hemden staan bekend als de John de Wolf hemden (topvoetballer toen). Hij en Regi Blinker (topvoetballer toen) en André Hazes (bekende zanger van het levenslied in Nederland) droegen die hemden. Dat was toen helemaal HOT. Mijn broer heeft zijn zoon Shaquille aan de hand genomen en hem het vak geleerd. Van dozen inpakken tot ontwerpen en produceren. Alles heeft mijn neefje van zijn vader (mijn broer dus) geleerd. De beste les is de levensles, zegt men toch? Dit is hier een voorbeeld van.

Lita Gunther


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.