Het Laurens Collegium onder leiding van Wiecher Mandemaker gaat deze zomer op tournee met organist Hayo Boerema. In prachtige kerken door heel Nederland brengen zij een programma rond William Byrd en Max Reger, omlijst door toccata’s van Joseph Jongen en Anton Heiller. Het eerste concert vindt plaats op vrijdag 14 juli om 20.15 uur in de Laurenskerk Rotterdam. De dag daarna, op zaterdag 15 juli om 20.00 uur, voeren het koor en de organist het concert uit in de Groote Kerk van Maassluis.

Toccata’s rond Byrd en Reger
Tijdens de kroning van King Charles klonk onder meer het ‘Gloria’ uit de Mass for four voices van renaissancecomponist William Byrd. Het Laurens Collegium zingt tijdens de zomertournee die mis in zijn geheel, met tussen de delen door ook gezangen uit de Lutherse traditie, getoonzet door Max Reger. Van laatstgenoemde componist speelt organist Hayo Boerema de grootse fantasie en fuga over de naam Bach. Ter inleiding en afsluiting zijn toccata’s van twee andere componisten te beluisteren: Anton Heillers Tanz-Toccata en de Toccata van Joseph Jongen. Door hun pakkende ritmes en dito melodieën kom je meteen in een zonnige stemming.

Programma
Heiller / Tanz-toccata Byrd / delen uit Mass for four voices Reger / Phantasie und Fuge über den Namen BACH, opus 46 Reger / Geistliche Gesänge, opus 138: Wir glauben an einen Gott & Agnus Dei Jongen / Toccata, opus 104

Uitvoerenden
Laurens Collegium – koor Wiecher Mandemaker – dirigent Hayo Boerema – orgel

Alle concertdata
Vrijdag 7 juli 23.30 uur Alleen Byrd Mass for four voices, onderdeel van The Big Sing, Overveen (Haarlem)

Vrijdag 14 juli 20.15 uur Laurenskerk, Rotterdam

Zaterdag 15 juli 20.00 uur Groote Kerk, Maassluis

Woensdag 23 aug 20.15 uur Onderdeel van de Amsterdamse Orgelzomer: Nicolaas, Amsterdam.

Zaterdag 2 sep 15.00 uurn Sint-Catharinakerk, Eindhoven.

Meer informatie: www.laurensvocaal.nl

Over Laurens Vocaal
Laurens Vocaal is de nieuwe, overkoepelende familienaam van de drie koren die de organisatie rijk is: de Laurenscantorij, het Laurens Collegium en het Laurens Symfonisch. Het is de missie van Laurens Vocaal om publiek te laten ervaren hoe goede koormuziek een mens kan raken.

www.laurensvocaal.nl

(ingezonden mededeling Laurens Vocaal)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.