Rotterdam – Agenten hebben maandagavond na een melding poging beroving twee mannen aangehouden die in het bezit waren van (vermoedelijk) harddrugs en een vuurwapen.

Aan het begin van de avond kwam bij de meldkamer een melding binnen van een poging beroving op de Coolhaven. Een man zou daar door twee onbekenden met een vuurwapen zijn bedreigd. Het slachtoffer was na de bedreiging weggerend, waarna de twee onbekende mannen er ook vandoor waren gegaan in een auto. Het slachtoffer waarschuwde vervolgens de politie en niet kort daarna zagen de agenten de twee mannen rijden op de Bosdreef.
Ze gaven het tweetal een stopteken en toen de mannen dit negeerden, duwden de agenten het voertuig aan de kant. Vervolgens haalden ze de mannen met gebruikmaking van een bepaalde procedure, nl BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten), uit de auto en hielden hen aan. Bij de mannen troffen ze een hoeveelheid (vermoedelijk) harddrugs aan en een vuurwapen. De twee (resp. 26 en 30 jaar, afkomstig uit Rotterdam) zijn meegenomen naar het bureau. Auto, wapen en drugs zijn in beslag genomen.

politie.nl