De verkiezing tot ‘Beste Biologische Grote Winkel van Nederland 2016’ werd gewonnen door Gimsel in Rotterdam, supermarkt voor natuurlijke voeding & cosmetica. Op de BioBeurs in Zwolle werd woensdagavond 20 januari de prijs uitgereikt. De verkiezing ‘Beste Biologische Winkel’ is een initiatief van Bionext en de Biowinkelvereniging.

Fris en eigentijds
Roosmarijn Saat van Gimsel nam glimmend van trots de prijs in ontvangst. Juryvoorzitter Tallina van den Hoed sprak lovend over Gimsel; de grote biologische winkel slaagt er goed in een zeer frisse en eigentijdse uitstraling te hebben, zonder de ondersteuning vanuit een formule. De jury vond dat alles klopte: de goede sfeer in de winkel, ook onder het personeel, en klanten worden op een prettige manier onthaald. Bijzonder hierbij is dat Gimsel zowel jong als oud aan zich weet te binden als klant. Het brede assortiment zal hier zeker een bijdrage aan leveren. Verder heeft Gimsel, met de Groene Passage, een eigen huisblad en organiseert zij heel veel activiteiten zoals markten, thema-avonden, informatieavonden, filmavonden, proeverijen en nog veel meer.

Gimsel Rotterdam web

De Verkiezing
De winnaars zijn gekozen uit een mix van publieksstemmen en het oordeel van de jury. Het oordeel van de jury woog voor 80% mee, de stemmen van het publiek voor 20%. Er waren 3 categorieën; boerderijwinkel, middelgrote winkel en grote winkel. In elke categorie waren 3 winkels genomineerd. De juryleden Tallina van den Hoed (journalist en schrijver voor de Volkskrantrubriek Volkskeuken op dinsdag), Herma Blankespoor (accountmanager winkels Triodos Bank), Willem Uitentuis (salesmanager Libéma) en Niels Tijthoff (eigenaar Pomm’s) zijn op bezoek geweest bij de genomineerde winkels die door de jury werden geselecteerd uit totaal 43 inzendingen.

Gimsel medewerkers met prijs webOver Gimsel
Gimsel biedt een breed assortiment biologische en biologisch-dynamische producten die mens, dier en planeet goed doen door de kringloop van de natuur te respecteren en te ondersteunen. Gimsel was de allereerste biologische supermarkt in Rotterdam. Gestart in 1988 als kleine biokruidenier en uitgegroeid tot grote supermarkt voor natuurlijke producten, zelfzorggeneesmiddelen en cosmetica.

gimsel logoGroene Passage
Mariniersweg 9-31
Rotterdam
tel. 010-4047342
Zie: www.gimselrotterdam.nl en facebook.com/gimselrotterdam

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)