Excelsior staat voor misschien wel de belangrijkste week van dit seizoen. In een week tijd staan er drie wedstrijden op het programma, waaronder twee thuisduels. Komende (paas)zondag 5 april begint de week met de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. De aftrap van dit duel is om 14.30 uur in Stadion Woudestein. Daarna volgen op woensdag 8 april het bekerduel tegen FC Groningen (uit) en zaterdag 11 april de competitiewedstrijd tegen Vitesse (thuis, aanvang 18.30 uur).

Na het gelijke spel tegen PEC Zwolle (1-1) bezet Excelsior de dertiende plaats in de Eredivisie en met nog zes speelronden te gaan neemt de spanning toe. Zeker als ADO Den Haag naar Kralingen komt, want de club uit de hofstad staat één plek onder Excelsior met twee punten minder. Beide ploegen hebben er dus alle belang bij om zondag te winnen. Voor Excelsior zou winst een belangrijke stap zijn naar rechtstreekse handhaving in de Eredivisie.

Daryl van Mieghem
,,De wedstrijd tegen ADO Den Haag wordt heel belangrijk”, weet aanvaller Daryl van Mieghem. ,,Als we dat duel kunnen winnen, dan zetten we een heel belangrijke stap richting handhaving. De laatste weken zie je dat clubs als NAC Breda en Heracles Almelo punten pakken en dichterbij komen. Uiteraard hou je dat in de gaten, maar wij kijken toch vooral naar onszelf. Het levert niet meer druk op, dat past ook niet bij deze groep. Wij vertrouwen op onze eigen kracht. In de laatste weken speelt Excelsior nog tegen Vitesse, SC Cambuur, PSV, FC Utrecht en AZ. Maar op Eerste Paasdag komt dus eerst ADO Den Haag naar Rotterdam. Die ploeg staat niet voor niets één plek en twee punten achter ons. Door te winnen kunnen wij een belangrijke tik uitdelen. Bovendien kunnen we ons daarna dan richten op de halve bekerfinale, want het zou natuurlijk geweldig zijn als het ons lukt om de finale te bereiken. Het is mogelijk, want uit speelden we gelijk en thuis hadden we moeten winnen van FC Groningen.”

Daryl van Mieghem

Bekersjaal
Het bekerduel tegen FC Groningen wordt volgende week woensdag 8 april gespeeld. Honderden Excelsior-fans maken die dag de reis naar het hoge noorden om de ploeg te steunen. ,,Heel gaaf”, vindt Van Mieghem. ,,Mochten we de finale bereiken, dan wordt het natuurlijk helemaal een gekkenhuis. Voor de club Excelsior zou dat een fantastische prestatie zijn.” Op bijgaande foto houdt Van Mieghem de speciale bekersjaal omhoog. Deze is vanaf aanstaande zondag voor een tientje te koop in de fanshop van Stadion Woudestein. Kijk voor tickets voor de komende thuiswedstrijden op www.excelsiortickets.nl.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110