In de voorbereidingen naar mijn Cultuurmixer van a.s. dinsdagavond kwam ik diverse personen en organisaties tegen die culturele ondernemers verder willen helpen en kunnen ondersteunen.

Eén van de bekende partijen is  Cultuur Ondernemen www.cultuur-ondernemen.nl (voorheen Kunstenaars&Co ).  Zij bieden je een pakket op maat met betrekking tot jouw praktijk en vragen. Denk aan training, coaching en mentoring.  Hier zijn wel kosten  aan verbonden, maar die verschillen per training of traject. Kijk voor meer informatie op de website.

logo_title

 

Er zijn echter ook interessante websites waarop informatie  te vinden is.


WaanzinnigZo is er bijvoorbeeld www.waanzinnigeplannen.nl. Op deze site legt Marcel van Driel uit hoe hij zijn eigen (waanzinnige) plannen heeft gerealiseerd. Hij heeft er een boek over geschreven, geeft lezingen, maar schrijft ook een blog met zinvolle tips.  Zo schrijft hij dat wanneer zaken anders lopen dan gehoopt of gepland, je dit niet als falen moet zien, maar je moet kijken naar hoe het beter kan. Dat er iets mislukt, wil ook niet zeggen dat jij als persoon meteen mislukt bent. Marcel  heeft een positieve kijk op zaken en de blogs zijn inspirerend om te lezen. Geïnteresseerd in een lezing? Check dan vooral zijn website.

 

Maaikey-portret3Daarnaast is er www.gemstoneprojecten.nl, de website van Maaike van Steenis. Zij is trainer en leert kunstenaars en creatieven hoe ze meer kunnen verdienen en een succesvol bedrijf kunnen opbouwen. Maaike komt oorspronkelijk uit de podiumkunsten en is zelf al ruim 8 jaar cultureel ondernemer. Het zijn lastige tijden als je actief bent in de culturele sector en Maaike biedt diverse programma’s en trainingen aan om cultureel ondernemers te leren hoe zij meer kunnen verdienen met hun werk. Ook kun je via haar website (onder “contact”) haar gratis E-book aanvragen. Daarin staan 10 dingen die je vandaag  nog kunt doen om meer te gaan verdienen met je werk als kunstenaar of creatieve ondernemer. Je ontvangt dan bovendien het 2-wekelijkse Ezine met waardevolle artikelen en tips.

Er is op internet genoeg informatie  te vinden dus.
Mocht je als ondernemer tips willen om culturele projecten in één van de Rotterdamse wijken op te zetten, dan kun je natuurlijk de Cultuurscouts benaderen. Zij verbinden je aan de juiste samenwerkingspartners, instellingen of bewonersgroepen en geven tips en advies over projectplannen, begrotingen en subsidies. www.cultuurscouts.com

Jolanda Copier, Cultuurscout Kralingen-Crooswijk. kc@cultuurscouts.com