Slager Theo Pronk is 42 jaar en 19 jaar eigenaar van biologische slagerij De Groene Weg. 16 jaar is hij gevestigd in ‘mens- en milieuvriendelijk winkelcentrum’ De Groene Passage aan de Mariniersweg (zie ook de pagina’s 4 en 5 van deze krant). Sinds dinsdag 19 november mag hij zich Slager met Ster noemen, dankzij zijn vakmanschap in velerlei opzichten. Niet alleen was er waardering voor zijn producten – authentiek lekker vlees, ambachtelijk gemaakte worsten en vleeswaren van eigen makelij – maar ook voor de slagerij in z’n geheel.

Het slagersvakblad Vleesmagazine initieerde de landelijke wedstrijd. Kralingse Keurslager Van Linschoten kreeg zelfs twee Sterren toebedeeld (zie De Ster van 26 november). Theo constateert dat ze gemeenschappelijke klanten hebben en prijst zich gelukkig met zo’n collega om ‘op te boksen tegen de supermarkten’.

Theo Pronk vindt dat in de rapporten over zijn slagerij heel veel nuttige informatie staat. Er was ook kritiek: de verlichting van zijn etalage laat te wensen over en hem werd dringend aangeraden om wat minder producten óp de toonbank te zetten. De schaduw daarvan viel op het rijke assortiment in de vitrine. Theo heeft inmiddels bedacht dat zijdelings opgestelde ‘worstenboompjes’ de oplossing moeten bieden.

In de Groene Weg worden alleen biologisch vlees en biologische vleeswaren verkocht. Theo: ‘De dieren worden in hun waarde gelaten en krijgen geen krachtvoer. In onze vleeswaren verwerken wij verder ook uitsluitend biologische ingrediënten’.

Theo Pronk

De Groene Weg is weliswaar niet de goedkoopste, maar is er ook voor de smalle beurs – dankzij de aanbiedingen, volgens Theo Pronk. En: ‘kwaliteit heeft z’n prijs’.

De Groene Weg – biologische slagerij Rotterdam, Mariniersweg 33 (De Groene Passage), 3011 NC Rotterdam, tel: 010- 4047373, rotterdam@degroeneweg. nl, www.degroeneweg.nl