‘Topsport, dat is waar het om draait’

Ze kwam in 2011 in het bestuur van Stichting CHIO Rotterdam en was medeverantwoordelijk voor de positieve koerswijziging die het internationale paardensportevenement de afgelopen jaren doormaakte. Kralingse Belle de Bruin, directeur van de investeringsmaatschappij Indofin Group én moeder van drie jonge kinderen, heeft het inmiddels geschopt tot voorzitter van de stichting en ziet de toekomst van het evenement vol vertrouwen tegemoet. “We zijn de laatste jaren ontzettend gegroeid. Van verlieslijdend naar winstgevend. Die stijgende lijn moeten we zien vast te houden.”

door Joëlle Stapelkamp

Enkele jaren geleden is het terrein van de Rotterdamsche Manège opnieuw ingericht. Er kwamen nieuwe paardenstallen, een overdekte tribune, vipruimtes, kantoren en een perscentrum. Volgens De Bruin belangrijke investeringen. “Op kwaliteit moet je honderd procent kunnen vertrouwen, dat is de basis en dan volgt de rest.” Met de rest doelt De Bruin onder meer op het binnenhalen van de beste equipes. En dat is dit jaar, net als voorgaande jaren, gelukt. Zo komen er acht springruiters uit de internationale top-10 in actie, waaronder olympisch kampioen Steve Guerdat. “Een deelnemersveld waar we heel trots op mogen zijn en dat sowieso garant staat voor topsport”, glundert een trotse De Bruin.

Buiten sportieve kaders
De blik is tegenwoordig ook veel meer internationaal gericht. De concurrentie moet worden aangegaan met opkomende landen in de paardensport zoals de Verenigde Arabische Emiraten en China. De Bruin ziet samenwerking als hét middel om een stevige concurrentiepositie te behouden. “Je moet meewerken aan en onderdeel zijn van een platform om zo een sterke positie te kunnen behouden.” Het belangrijkste is volgens De Bruin echter dat je je eigen identiteit behoudt en toegevoegde waarde blijft bieden aan alle betrokkenen.”

Voorzitter van de Stichting CHIO Rotterdam, Kralingse Belle de Bruin

Voorzitter van de Stichting CHIO Rotterdam, Kralingse Belle de Bruin

Buurt
Eén van die betrokken partijen is de buurt. Iets waar Stichting CHIO dit jaar veel op inzet. Zo is er een Kinderdorp, een Jeugdmiddag en is er samenwerking gezocht met het Hofpleintheater. “We zagen dat het CHIO vooral paardensportliefhebbers en businessmensen trok en nauwelijks mensen uit de buurt. Die betrokkenheid willen we met deze speciale evenementen tijdens het CHIO vergroten.”

De blik verruimen en buiten de sportieve kaders kijken, is volgens De Bruin noodzakelijk om de weg die een aantal jaren geleden is ingeslagen, te vervolgen. Toch moet de paardensport volgens De Bruin te allen tijde de hoofdactiviteit blijven. “Financieel staan we er momenteel goed voor en ook qua kaartverkoop zien we een stijgende lijn. Maar het evenement draait natuurlijk om topsport en daar moet het ook om blijven draaien.”


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.