Wil je rustig je biertje drinken, moet je opeens meedoen aan een quiz! Zo was het niet, afgelopen zaterdagavond in ‘Grand Café Hoekzight’ in Kralingen.

Hans Egeter helpt wekelijks John Dane een handje in het nabijgelegen ‘Vintage De Garage’ (Oostzeedijk Beneden 13) en komt dan vaak uitpuffen en een wijntje halen in Hoekzight. Hans vond dat er maar ‘s een beroep moest worden gedaan op de verstandelijke vermogens van de cliëntèle. Dus organiseerde hij de ‘Grote Rotterdamse Café Kwis’.

De eerste editie vond afgelopen zaterdagavond plaats. Zijn vrouw Kara stond hem bij. Hans is een echte liefhebber. Liefst 7.000 vragen, over 700 onderwerpen, verzon hij. Die kregen de 13 opgekomen teams, die in principe uit 3 personen bestonden, natuurlijk niet allemaal voor de kiezen. Hans maakte een selectie van 10 onderwerpen waarover steeds 10 vragen werden gesteld. Hij heeft er dus nog een heleboel over voor de volgende edities. De onderwerpen (thema’s), bijvoorbeeld: ‘Louis’: ‘Welke grote Amerikaanse stad overstroomde in 1993? U weet het: Saint Louis natuurlijk. Noem een befaamde Amerikaanse zwaargewicht bokser, bijgenaamd ‘the brown bomber’. Inderdaad: Joe Louis. Enzovoort, enzovoort.

Heel vermakelijk en leerzaam. Toen het over vreemde en zeer exotische valuta ging, bleek een klant die in de haven werkt, daarmee wonderwel mee op de hoogte. Het team ‘Kordaat’ heeft afgelopen zaterdag gewonnen. Het zijn heren die in hun vrije tijd aan acrobatiek doen – veertigers(!). Ramon en Chantal van Hoekzight vonden het ‘hartstikke leuk’ en zijn in voor het vervolg. Vermoedelijk zal de volgende ‘Grote Rotterdamse Café Kwis’ medio/eind februari plaatsvinden. Inschrijven en info: Grand Café Hoekzight, Voorschoterlaan 190, R’dam-Kralingen, tel. 010-2131808. In De Garage, Oostzeedijk Beneden 13, kunt u zich ook aanmelden, op vrijdag tussen 12.00 en 17.00 uur.

Het inschrijfgeld per team (van 3 personen) bedraagt 7,50. Er zijn diverse prijzen te winnen. Foto: toen de microfoon het nog niet deed (later gelukkig wel) kregen de deelnemers de vragen in het gezicht getoeterd door Hans Egeter (rechts).

Hans Egeter