Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten (www.theaterwerkplaatsouwerotten.nl) ensceneerde de jaarlijkse theatrale wandeling eind juni in Trompenburg – Tuinen & Arboretum. Die kon dit jaar wegens het coronavirus niet doorgaan. In plaats daarvan werd door de Ouwe Rotten iets anders verzonnen, in lijn met de coronavoorschriften.

Levi Olthof schreef het script, een naar zijn zeggen ‘zeer vrije’ bewerking van het toneelstuk ‘De Kersentuin’ van Anton Tsjechov, Mariëlle van de Griendt deed de regie en Willy Hilverda van Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten had de zakelijke leiding van ‘De stilte van september’, muziek, tekst en dans, in het prachtige Trompenburg -Tuinen & Arboretum in Rotterdam-Kralingen, op zaterdag 19 en zondag 20 september. Zo werd het aangekondigd op De Ster Online en in De Ster (krant) van 8 september: desteronline.nl/de-stilte-van-september-een-voorstelling-in-trompenburg-tuinen-arboretum/.

Iets was nog over van de ‘theatrale wandeling’ van voorgaande jaren. Die voerde met Kees Wagenaar van Fabela Rozo (www.fabela-rozo.com) voorop, langs een cellist en een zangeres naar een groot grasveld waar Jamilla Koetsier haar lucide en op een uiterst prettige wijze onbegrijpelijke monoloog deed. Daar deden ook de dansers hun ding. Zij dansten om de toeschouwers heen. De eindbestemming was bij het vijvertje, met de bronzen zwaan (van de Kralingse beeldhouwer Robbert Jan Donker). Daar werd de bewerking van ‘De Kersentuin’ uitgevoerd. Goed gespeeld en letterlijk op z’n plek in Trompenburg.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

De muzikale ondersteuning daarbij kwam van een gelegenheidskoor, bestaande uit Valeriya Repnaya – sopraan, Lucy van Eck – alt, Henk van Niekerk – tenor en Robert Verheul – bas. Gezongen werden: Mit Lust tät ich ausreiten (Brahms), Chto Stoish Kachayas, Tonkaya Ryabina (Russisch traditioneel), Shosholoza  (Zuid-Afrikaans / Zimbabwaans traditioneel).


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.