• Presentatie over integraal welzijnswerk op donderdag 18 februari

Na een aanbestedingstraject medio 2015 is DOCK als hoofdaannemer voor het Nieuw Rotterdams Welzijn in Kralingen-Crooswijk uit de bus gekomen, met de zorginstellingen Lelie Zorggroep, Middin, Aafje en de Vrijwilligerswinkel als onderaannemers. Hiermee is de opdracht voor Buurtwerk en TOS in het gebied per 1 januari 2016 komen te vervallen.

De welzijnsopdracht is in 2016 voor het eerst integraal, wat wil zeggen dat DOCK de leeftijden 0 tot 105 bedient. De opdracht richt zich op preventie, ondersteuning, talentontwikkeling en participatie.

Vrijwillgers en stagiairs
DOCK heeft kinder-, jeugd- en jongerencoaches in dienst, alsmede participatiemakelaars en schoolmaatschappelijk werkers en levert mensen voor het wijkteam. DOCK werkt waar mogelijk met vrijwilligers, met minimale ondersteuning van professionals. Dit zijn meestal wijkbewoners met een passie voor de wijk en de eigen woonomgeving. DOCK werkt ook veel met stagiair(e)s. Door hen een geschikte en dynamische plek te bieden om ervaring op te doen in het hedendaagse werkveld, kunnen zij een grote bijdrage leveren aan de opdracht.

Huizen van de Wijk
Tot de opdracht behoort ook het faciliteren en exploiteren van twee Huizen van de Wijk en een Huiskamer+ van de Wijk, te weten resp. De Branding, De Nieuwe Plantage en het Pompgebouw.

DOCK KraCro is werkzaam vanuit een aantal locaties; De Branding in Crooswijk en twee locaties op het Vredenoordplein in Kralingen. Verder zullen er door het totale gebied heen nog enkele flexplekken zijn. Maar bovenal zijn de werkers in de wijken aan het werk, op die plaatsen waar het nodig is.

Presentatie 18 februari
Op dit moment is DOCK KraCro druk bezig met kennismaken in de wijk en plannen maken om de opdracht tot een succes te maken. Op 18 februari geeft DOCK een presentatie tijdens de Gebiedscommissie vergadering over de plannen voor 2016. Zie: www.rotterdam.nl/kralingencrooswijk; aanklikken op ‘agenda en agendastukken’. Locatie: Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9, Kralingen. Aanvang: 20.00 uur.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met DOCK, Vredenoordplein 43, tel. 010-2122323. Ook kunt u contact opnemen met Naomi Roepers, nroepers@dock.nl, 0628-903921 of Frank den Tuinder, fdtuinder@dock.nl,

(ingezonden mededeling DOCK)

logo-dock-LR

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]