Na de puntendeling tegen AZ (1-1) van afgelopen weekend wacht komende zaterdag 11 maart alweer de volgende uitdaging voor Excelsior Rotterdam. Dan komt SC Heerenveen naar Stadion Woudestein. De aftrap is aanstaande zaterdag om 20.45 uur.

Ondanks dat 1-1 uit bij AZ niet verkeerd is, overheerste bij iedereen van Excelsior afgelopen zondag toch het gevoel dat er meer in had gezeten. Dat kwam voornamelijk door de goede tweede helft, waarin Mike van Duinen zorgde voor de verdiende gelijkmaker. Naast deze treffer kregen de Rotterdammers meer kansen om te scoren, onder meer via Hicham Faik en Fredy Ribeiro.

Vertrouwen
,,Er zat meer in dan dat ene punt”, vond doelpuntenmaker Mike van Duinen daarom. ,,Natuurlijk is het hartstikke belangrijk dat we een punt hebben gepakt tegen AZ, maar er zaten er drie in. Een puntje tikt ook niet erg aan in de strijd tegen degradatie, met drie punten schiet je veel meer op. Als we echter doorgaan zoals we in de tweede helft tegen AZ hebben gespeeld, dan heb ik er vertrouwen in dat het goed gaat komen.” Er staan nog negen wedstrijden op het programma, te beginnen dus aanstaande zaterdag met de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.

Ajax
De week daarna, op zondag 19 maart, komt Ajax op bezoek in Rotterdam. Op papier geen gemakkelijke wedstrijden, maar volgens Van Duinen zegt dat niet zo veel: ,,Op papier volgt voor ons nu een rijtje met clubs waarin het lastig punten halen lijkt, maar aan de andere kant hebben we het tegen de clubs die om ons heen staan ook niet laten zien. Als we het voetballend elke week laten zien en zowel voor- als achterin meer killen, dan moet dat punten gaan opleveren.”

Mike van Duinen (rechts) maakte jl. zondag zijn eerste treffer in het shirt van Excelsior Rotterdam. Foto: Excelsior Rotterdam/Jan den Breejen

Tickets
Voor de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen zijn nog tickets verkrijgbaar via www.excelsiortickets.nl en via de administratie van Excelsior Rotterdam. De thuiswedstrijd tegen Ajax is al uitverkocht en hetzelfde geldt voor de thuiswedstrijd van zondag 7 mei tegen Feyenoord. Voor de andere twee thuisduels – tegen FC Utrecht en Vitesse – zijn nog wel tickets te koop. Ook deze zijn verkrijgbaar via Excelsior Tickets en/of de administratie.

Inmiddels is ook de verkoop begonnen van kaarten voor de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam, die wordt gespeeld op vrijdag 7 april (aanvang 20.00 uur). Op dit moment zijn alleen kaarten te koop voor de buscombi van Stadion Woudestein naar Het Kasteel. Kaarten zijn alleen te koop voor (seizoen)clubkaarthouders van Excelsior Rotterdam die tevens in het bezit zijn van een uitkaartregistratie. Heb je die nog niet? Stuur dan een mail naar ticketing@sbvexcelsior.nl en wij maken het zo spoedig mogelijk in orde.

Website: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110

 

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)