De van AZ gehuurde Kenzo Goudmijn maakte tegen De Graafschap zijn debuut namens Excelsior Rotterdam. Foto: Excelsior Rotterdam/Herman Dingler

Excelsior Rotterdam is de tweede seizoenshelft afgelopen vrijdag begonnen met de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Het duel eindigde in 0-0 en daar was hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen na afloop tevreden over. Een week eerder moest het thuisduel tegen ADO Den Haag namelijk nog worden afgelast na een ongecontroleerde corona-uitbraak rond het team van Excelsior.

,,Het maximale was een punt vandaag’’, concludeerde Marinus Dijkhuizen na afloop van de wedstrijd. ,,We hadden een heel andere voorbereiding dan normaal door de corona-uitbraak van de week ervoor. We hadden maandag niet getraind, dinsdag half. Ook konden we geen bespreking doen. Het was een rare week en als je dan ziet wat die boys lieten zien, met name in de intensiteit en als team, dan is dat een compliment waard.’’

Paal
Eerder dit seizoen verloor Excelsior Rotterdam kansloos op de Vijverberg en dus waren de Kralingers gewaarschuwd. Ook nu zette De Graafschap hoog druk en moest Excelsior daar onderuit zien te voetballen. De gasten raakten een keer de paal en kregen nog wat kansen, maar ook Excelsior kon een paar keer dreigend worden. Het duel eindigde uiteindelijk zoals het begon en daar konden de Kralingers dus wel mee leven.

Ondanks het gelijke spel en de afgelaste wedstrijd is Excelsior Rotterdam nog altijd tweede in de Keuken Kampioen Divisie achter koploper FC Volendam. Aanstaande vrijdag staat alweer het volgende duel op het programma tegen Jong PSV. De lastige januarimaand wordt afgesloten op zaterdag 29 januari met de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Wanneer de afgelaste wedstrijd tegen ADO Den Haag wordt gespeeld, is op dit moment nog niet bekend.

Excelsior Voetbalschool
Ben je zelf een voetbaltalentje of ken je iemand die altijd al heeft willen trainen als een echte profvoetballer? Dan kun je terecht bij de Excelsior Voetbalschool. Jongens en meisjes van 5 tot en met 12 jaar kunnen gedurende 10 zondagen tussen 20 februari en 8 mei trainen als echts profs onder leiding van gediplomeerde trainers van de jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam. Heb je interesse? Kijk dan voor meer informatie of aanmelden op www.excelsiorrotterdam.nl/excelsiorvoetbalschool.

Excelsior Voetbaldagen
Wil je een keer trainen als een profspeler, maar heb je geen zin om je tien zondagen vast te leggen? Dan zijn de Excelsior Voetbaldagen wellicht iets voor jou. In de voorjaarsvakantie organiseren wij twee voetbaldagen – bij MSV & AV Flakkee (dinsdag 1 maart) en Sportclub Excelsior (woensdag 2 maart) – voor jongens en meisjes van 6 tot en met 14 jaar. Meer informatie en aanmelden via www.excelsiorrotterdam.nl/voetbaldagen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.