Met een prima 3-3 gelijkspel tegen AZ sloot Excelsior afgelopen zondag een succesvolle week af. Eerder werd gewonnen van FC Twente en bereikte Excelsior de volgende bekerronde na winst op Topklasser WKE. Komende vrijdag 7 november wacht de volgende competitiewedstrijd. Dan komt FC Utrecht op bezoek in Stadion Woudestein.

Excelsior vocht afgelopen zondag een geweldig voetbalgevecht uit met AZ. In het Afas Stadion in Alkmaar kwamen de Kralingers twee keer op voorsprong (via Adil Auassar en Khalid Karami), maar uiteindelijk was het de thuisploeg die een kwartier voor tijd op een 3-2 voorsprong kwam en alsnog alle punten in huis leek te houden. Gezien het spel van Excelsior was dat niet verdiend geweest en gelukkig wisten de Kralingers alsnog 3-3 te maken.

Schoenen
Carlo de Reuver mocht in de 84e minuut van het duel invallen en enkele seconden later profiteerde hij van een blunder van AZ-doelman Esteban. Niet lang nadat hij de 3-3 had gescoord, stond een glunderende De Reuver de media te woord. ,,Heerlijk, ik heb deze schoenen één dag, maar ze zijn nu al rijp om in te lijsten”, sprak de aanvaller van Excelsior. ,,Dat we een punt meenemen is heerlijk, maar er had wellicht zelfs meer ingezeten.”

Stunt
Een week eerder wist Excelsior ook te stunten in eigen stadion door met 2-1 van FC Twente te winnen. De snelle voorsprong van de gasten (Luc Castaignos scoorde al in de tweede minuut van de wedstrijd) werd ongedaan gemaakt door Tom van Weert en Jeff Stans. Zowel tegen FC Twente als AZ maakte Excelsior reclame voor zichzelf met geweldig voetbal. Niet voor niets is de thuiswedstrijd van komende vrijdag tegen FC Utrecht inmiddels al helemaal uitverkocht.

Luigi Bruins in duel met Kamohelo Mokotjo in de thuiswedstrijd tegen FC Twente

Luigi Bruins in duel met Kamohelo Mokotjo in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Foto: Jan den Breejen

Winterstop
Voor de winterstop zijn er nog drie competitieduels in Stadion Woudestein om Excelsior hier aan het werk te zien. Op zondag 30 november komt PEC Zwolle naar Kralingen en op zaterdag 6 december is de inmiddels uitverkochte stadsderby tegen Feyenoord. Zondag 21 december is de laatste thuiswedstrijd van 2014 tegen Ajax.

Sparta
Tussendoor, op donderdag 13 november, is er het oefenduel tegen Sparta (aanvang 19.30 uur). Dit duel is omgedoopt tot RET Derby. De Rotterdamse clubs strijden dan om de Aardig Onderweg Schaal. Tickets kosten slechts 5 euro en de opbrengst wordt verdeeld onder de jeugdopleidingen van beide clubs.

Excelsior-Ajax gratis
Tevens speelt Excelsior voor de winterstop nog in het bekertoernooi. De precieze datum wordt nog bekend gemaakt, maar op 16, 17 of 18 december is NAC Breda de tegenstander in Stadion Woudestein. Overigens start op maandag 10 november tevens de verkoop van halve seizoenkaarten. Als u voor 21 december een halve seizoenkaart koopt, mag u gratis naar Excelsior – Ajax. Halve seizoenkaarten en losse tickets voor de thuiswedstrijden zijn te koop via www.excelsiortickets.nl.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110