Van zondag 10 december 2017 t/m zondag 7 januari 2018 exposeert de Kralingse kunstenaar Jan Wagner tekeningen in Galerie Kralingen.

In Wagners werk is altijd een link naar geschiedenis te herkennen. Zowel naar vernietiging door menselijk geweld als naar verandering die de tijd en het verval aan de werkelijkheid verlenen. Met exposities als Requiem (2009) en Het Lied der Achttien Dooden (2015) verwees hij naar oorlog. In het project De Koninginnekerk (2016), rond het magazine De Mooiste, hekelde hij het naoorlogse gebrek aan historisch besef.

Jan Wagner werd opgeleid aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten en studeerde Kunstgeschiedenis in Amsterdam. Met zijn leraar Jan Jongert zwierf hij langs de Nederlandse rivieren en ook op reizen in het buitenland tekende hij veel ’vanuit de berm’. Voor zijn expositie Water, Stad en Land putte hij hieruit inspiratie. Hij deed een greep in zijn herinneringen, met name aan Rotterdam en Venetië. Hij toont zowel oude als nieuwe tekeningen en hulde bestaande schetsen in een nieuw jasje.

De expositie in Galerie Kralingen wordt op zondag 10 december om 16.00 uur geopend door Kees Vrijdag, voorzitter van ‘StADS’ (Stichting Aan Den Slag!) en wordt opgeluisterd door liedjesschrijver en stadszanger Arie van der Krogt.  De finissage is op zondag 7 januari om 15.00 uur.

Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9, 3061 EH Rotterdam-Kralingen. Geopend: donderdag, vrijdag, zaterdag 14.00- 18.00 uur en op afspraak. Tel. 010-4135454, b.g.g. 0653-284430. www.galeriekralingen.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.