Politici staan vaak te boek als praters. Maar voor ons gaat politiek vooral over doen. Met elkaar bespreken wat er beter moet en daar vervolgens mee aan de slag gaan. Dingen voor elkaar krijgen. Dat doen onze collega’s Mark Rutte en Klaas Dijkhoff in Den Haag op het Binnenhof en dat doen wij Rotterdamse VVD’ers hier bij ons in de stad.

Daarom gaan we al jarenlang regelmatig in de buurt langs de deuren om te bespreken wat er beter moet, om daar in de gemeenteraad of de gebiedscommissies mee aan de slag te gaan. Vanaf deze week gooien we daar een flinke schep bovenop. Met een lange reeks huiskamerbijeenkomsten en nog veel meer gesprekken aan de deur, maken we samen met onze buurtgenoten voor elke wijk een to do-lijst. Het doel: voor elke wijk een lijst met concrete verbeterpunten die we de komende jaren voor elkaar willen krijgen.

Op die lijsten komen grotere problemen, zoals verzakkingen en wateroverlast, te veel werkloosheid of te veel criminaliteit. Maar ook kleinere ergernissen of obstakels. Zoals slechte straatverlichting, afval dat in sommige buurten te weinig wordt opgehaald, scholen waar te hard wordt gereden of parkeerbeleid dat fijn is voor bezoekers maar een drama voor bewoners. We willen het allemaal weten en op onze to do-lijsten zetten.

Want dit is hoe we onze mooie stad voor iedereen nóg beter maken: met elkaar bespreken wat er beter moet en daar vervolgens optimistisch, nuchter en doelgericht mee aan de slag.

Kijk hier wanneer er een huiskamerbijeenkomst bij jou in de buurt is.

Of vul de lijst aan door te mailen naar todo@vvdrotterdam.nl.

(Ingezonden mededeling VVD Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.