De tuin was nog nooit zo hip. De afgelopen jaren zijn we groen, buiten zijn en buiten leven nog meer gaan waarderen. In Trompenburg Tuinen & Arboretum was dat goed te merken. Komend weekend haal je de geuren en kleuren van de herfst in huis (en tuin) tijdens de planten- en oogstmarkt.

In het weekend van 25 en 26 september is het zover. Dan staat Trompenburg twee dagen lang in het teken van de jaarlijkse planten- en oogstmarkt. Tijdens de Herfstfair presenteren tal van gespecialiseerde kwekers hun mooiste collectie (tuin)planten, bloembollen, pompoenen en andere siervruchten. Het doel is dat er zoveel mogelijk duurzaam, natuurgetrouw en/of biologisch gekweekt wordt. Daarnaast staan er verschillende lokale standhouders met oogstproducten, zoals olijfolie, jam, honing, maar bijvoorbeeld ook met tuingereedschap van uitstekende kwaliteit.

De fair wordt weer een feest
In tegenstelling tot de vorige editie zal de traditionele Trompenburg Herfstfair dit jaar weer bol staan van gezelligheid. Nu de coronamaatregelen voor doorstroomlocaties voor het grootste gedeelte zijn teruggeschroefd, is er letterlijk en figuurlijk weer ruimte voor meer activiteiten. Zo zijn er dit jaar niet alleen meer kramen, maar kan er ook heerlijk genoten worden van rondleidingen met gids, een hapje en een drankje op een van de terrassen en is er live muziek. U kunt meer leren over de nieuwste groene rage ‘bosbadderen’ en Coöperatie Ondergrond leert u tijdens een workshop alles over het fenomeen ‘voedselbos’ (ook Engelstalig).

Milieubewust event
Zoals je van een botanische tuin mag verwachten zet Trompenburg alles op alles om naast het aanbieden van biologische tuinproducten, het gebruik van plastic te verminderen. Vandaar het verzoek aan alle bezoekers om een goede tas of doos mee te nemen naar de plantenmarkt. Ook kunnen bezoekers gebruikmaken van winkelmandjes of kruiwagens om de ‘oogst’ van de dag naar de auto of fiets te vervoeren. Met een tuin die zich langzaam in herfstkleuren hult, belooft de herfstfair een geweldig feest te worden. Tijdens de fair gelden de normale entreeprijzen. Met een Museumkaart, Rotterdampas en Jaarwandelkaart is de toegang gratis.

Herfstfair op zaterdag 25 en zondag 26 september, van 10.00 tot 17.00 uur, in Trompenburg Tuinen & Arboretum, Honingerdijk 86 (beneden),  Rotterdam-Kralingen. Er gelden geen tijdsloten en hoeft geen CoronaCheck -app gescand te worden.

(ingezonden mededeling Trompenburg Tuinen & Arboretum  –  trompenburg.nl)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.