Rotterdam trekt 4,8 miljoen euro’s extra uit voor de hulp aan jongeren. Dat is 1,5 miljoen meer dan eind vorig jaar werd verwacht bij de start van het herstelplan om Rotterdamse jongeren (16 t/m 26 jaar) goed door de coronacrisis te laten komen. Onder de vlag ‘Rotterdam. Sterker door jongeren’ zijn meer dan 40 initiatieven gestart om jongeren een steuntje in de rug te geven. Het wordt steeds duidelijker dat jongeren deze steun ook na corona goed kunnen gebruiken.

De gemeente wil met ‘Rotterdam. Sterker door jongeren’ de zelfredzaamheid, het zelfoplossend vermogen en de mentale weerbaarheid van jongeren vergroten. Wethouder Judith Bokhove van mobiliteit, jeugd en taal: “De beperkingen en gevolgen van corona hebben een grote impact op jongeren. Ze konden niet naar school, sporten, op stap of naar hun bijbaantje.  Dat zorgde ervoor dat sommige jongeren niet goed in hun vel zaten of zelfs grote problemen kregen. We steunen deze jongeren en helpen ze problemen op te lossen en willen ervoor zorgen dat ze steviger in hun schoenen komen te staan.’

De gemeente wil met Rotterdam. Sterker door jongeren de zelfredzaamheid, het zelfoplossend vermogen en de mentale weerbaarheid van jongeren vergroten. Alle jongeren moeten gelijke kansen krijgen om aan hun toekomst te bouwen. De projecten in de stad geven hen een steuntje in de rug. Jongeren kunnen bijvoorbeeld meedoen met gratis sport- en culturele activiteiten, ontmoetingsgroepen, workshops en motivatiesessies. Het aanbod voor jongeren laten we zien op de speciale jongerenpagina op rotterdam.nl.

Meer eigen plekken in de stad
Daarnaast zijn er nu al meer ontmoetings- en talentontwikkelingsplekken voor jongeren in de stad. Jongeren worden nauw betrokken bij de programmering en de uitvoering. Het advies om jongeren te betrekken bij de invulling van zogeheten jongerenhubs is vorig jaar door de Rotterdamse Jongerenadviesraad Young 010 aangeboden aan het stadsbestuur.

De kracht van de stad
Om jongeren te bereiken en te betrekken werkt Rotterdam samen met een groeiend aantal partijen, zoals sportclubs, culturele organisaties, het jongerenwerk, sociaal ondernemers en niet te vergeten jonge Rotterdammers. Via ons nieuwe digitale Jongerenpanel Rotterdam worden jongeren gevraagd om mee te denken over diverse beleidsthema’s die er voor hen toe doen. Want zij weten als geen ander wat jongeren belangrijk vinden en nodig hebben. Op deze manier gebruiken we de kracht van de stad, voor, door en met jongeren. Voor nu en in de toekomst. Rotterdam. Steker door jongeren.

(Ingezonden mededeling Gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Dit veld is vereist.
Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.