(ingezonden brief)

Beste redacties, boswachters en anderen,

Als dagelijkse bezoeker van het Kralingse Bos valt mij wéér op dat in deze broedtijd veel honden niet aangelijnd zijn, juist niet in de gebieden waar dat juist wel zou moeten zoals mn. het noordelijk gedeelte van het bos. Ook op plekken waar honden helemaal niet mogen worden uitgelaten zoals de Heemtuin verstoren zij, zeker in deze broedperiode, de natuurlijke ‘gang van zaken’.

Op de website van het Kralingse Bos, hetkralingsebos.nl/blog/honden-in-het-bos, staat een duidelijk kaartje met aanwijzingen mbt. tot de gebieden waar honden welkom zijn.

Ik zou ervoor willen pleiten dat deze plattegrond (nogmaals) in uw lokale publicatie en website opgenomen wordt en tevens dat de gemeente deze op diverse plekken in het bos aanbrengt.

Het is helaas zo dat meer en meer gedreven medewerkers onlangs zijn wegbezuinigd waardoor toezicht, bewustmaking en educatie nu minimaal is.

Het is dus van belang dat nonchalante eigenaren zelf weer hun verantwoordelijkheid nemen en daar via meerder wegen aan herinnerd worden…

Met vriendelijke groet,

Rob Dielissen


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.