Bericht van de Cultuurscout

In het weekend van 31 augustus en 1 september is het feest aan de Kralingse Plas. Het eerste Rotterdamse Drakenbootfestival vindt plaats voor en op de boulevard tussen restaurant de Tuin en de Schone Lei. Op het programma staan een Greenfair, Kids Playground, Open podium, Little Chinatown en natuurlijk de races met de drakenboten.  Als cultuurscout ben ik blij al vanaf een vroeg stadium betrokken te zijn bij dit evenement.

Op donderdag 4 juli waren de sponsors en ambassadeurs  voor het Drakenbootfestival uitgenodigd voor een veiling. (Geld kwam ten goede aan de bouw van een overkapping voor de Spoedeisende hulp van het Havenziekenhuis). Het weer was wisselvallig, maar dat liet de aanwezigen niet tegenhouden een proeftochtje te maken in een drakenboot. Er kwam veel enthousiasme los en dat is waar de organisatie natuurlijk ook  op hoopt bij andere Rotterdammers.

Drakenboot-websitelogo2

Voor 31 augustus kunnen bedrijven zich met een (of meerdere) teams inschrijven. Er zijn 16 peddelaars en een trommelaar nodig. Een ervaren stuurman wordt geleverd. Op 1 september kunnen verenigingen, clubs, buurtbewoners en studententeams deelnemen. Ook daar zijn evenveel peddelaars en een trommelaar nodig. Ga dus op zoek naar die sportieve buurman of collega en schrijf je in!

Daarnaast wordt er gezocht naar vrijwilligers (muntverkoop, opbouw podia etc) en naar deelnemers voor het Open podium. Kijk voor alle informatie op de website (www.drakenbootfestival.nl). Iedereen die niet deel wil nemen, is natuurlijk van harte welkom om de teams aan te komen moedigen en te genieten van het aangeboden programma. Entree is gratis.

etalage op de Vlietlaan

etalage-Vlietlaan

Sinds een jaar regel ik als cultuurscout  exposanten voor een etalage op de Vlietlaan 16 in Kralingen-West. De etalage is van Woonstad en zij hebben mij benaderd met de vraag of er mensen uit mijn netwerk geïnteresseerd zijn om daar af en toe wat werk te laten zien. Inmiddels zijn er al 13 exposanten geweest en de 14e, Hanneke Kodde, heeft net de etalage ingericht. Er zijn hele uiteenlopende kunstenaars geweest, van modern en abstract tot klassiek en figuratief. Professionals en amateurs door elkaar.

maten-etalage-Vlietlaan

Wil je ook exposeren? Neem dan contact met me op en wie weet hangt jouw werk binnenkort voor 4 weken in deze mini-galerie. Bijgevoegd de afmetingen van de etalage, met dank aan Maritsa Luttikhuizen.

Jolanda Copier, cultuurscout Kralingen-Crooswijk, kc@cultuurscouts.com