Nivon Natuurvrienden Rotterdam organiseert een filmfestival met als thema ‘Nivon en Groen’. De vereniging roept iedereen die in het bezit is van een camera of smartphone op om korte filmpjes te produceren.

Het maakt niet uit of je Nivon-lid bent of geen lid, of je een professional bent of bij de groeiende groep hoort die met de smartphone of videocamera gewoon leuke opnamen maakt. Veel mensen tonen hun filmpjes al op YouTube, Facebook en andere kanalen.

Door de begrippen ‘Nivon’ en ‘Groen’ samen in beeld te laten brengen wil het Nivon voor een groot publiek tonen dat de vereniging al ruim 90 jaar bijzondere aandacht heeft voor natuur, leefomgeving en duurzaamheid. De filmproducten zullen op zondag 6 november worden getoond in het Nivoncentrum in Rotterdam-Crooswijk (Dirk Smitsstraat 76).

Het Nivon stelt geen restricties aan het te kiezen onderwerp. Enig vereiste is dat het filmpje een koppeling aanbrengt tussen Nivon en Groen. Het genre waarin de filmpjes gemaakt moeten worden is eveneens vrij. Ze kunnen gaan over het verduurzamen van je eigen wijk of het werken aan het bewustzijn dat groen bij ons dagelijks leven hoort. Men kan bijvoorbeeld een natuurwandeling in beeld brengen, een korte sfeerreportage maken of een sketch filmen. Animatie, documentaire: alles mag.

De filmpjes mogen maximaal 7 minuten duren. Elke deelnemer kan ten hoogste drie filmpjes inleveren. De deadline voor inzenden is 22 oktober. Inleveren kan digitaal via nivonengroen@gmail.com. Je kunt ook per post een dvd sturen naar Nivon Rotterdam, Dirk Smitsstraat 76, 3031 XE Rotterdam. Voor vragen en tips staat de mail open.

Het festival zal uiteindelijk op zondag 6 november worden gehouden in het Nivoncentrum.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]