Het Oostelijk Zwembad aan de Gerdesiaweg 480 in Kralingen is vorig jaar grondig gerestaureerd. Daarmee is het een van de mooiste zwembaden van Nederland geworden. Velen vinden het jammer dat het bijbehorende therapiebad, het Beatrixbad, niet meegenomen is in de restauratie. Studenten van de Fotovakschool Rotterdam hebben hier minder moeite mee. Zij exposeren hun eindexamenwerk tijdens het Pinksterweekend in dit lege zwembad.

Voor zwemmers is het een gemis, voor liefhebbers van foto’s een unieke locatie. Elf studenten van de Fotovakschool hebben de locatie gekozen voor hun afstudeerproject, een expositie van hun meest recente werk. Elf studenten, elf mini-exposities. Van food- en reportagefotografie tot portretfotografie en fineart. Samen met het leegstaande zwembad vormt dit werk een bijzonder schouwspel.

Op vrijdag 22 mei van 15.00 tot 21.00 uur, op zaterdag 23 mei van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 24 mei van 13.00 tot 17.00 uur is iedereen welkom om de expositie te bezoekers en de makers te ontmoeten. De entree is gratis.