Op zondagavond 12 mei a.s. vindt in de Laurenskerk in Rotterdam de jaarlijkse gedenkdienst van de Sjoa plaats. De dienst begint om 19.00 uur.

Tijdens de dienst word t herdacht dat vele joden uit Rotterdam en andere plaatsen in Nederland zijn weggevoerd en zijn vermoord. Tevens worden de slachtoffers van huidige brandhaarden in de wereld herdacht.

Met het gedenken wordt ook stilgestaan bij opnieuw toenemend discriminerend gedrag dat onheil veroorzaakt in onze samenleving en dat behalve joden ook anderen treft.

Aan de dienst werken dit jaar kinderen mee van een Rotterdamse basisschool. Zij onderzoeken in hun klas de geschiedenis van een joods kind dat in de jaren 30-40 in hun buurt woonde en uit Rotterdam is weggevoerd en niet meer is teruggekomen. In de dienst vertellen zij van hun zoektocht. De namen van alle weggevoerde kinderen uit Rotterdam zijn gegraveerd in het Kindermonument aan de Stieltjesstraat in Rotterdam-Zuid.

Al meer dan vijfendertig jaar wordt in Rotterdam, in de Laurenskerk, jaarlijks de Jom ha Sjoa-herdenkingsdienst gehouden. De diensten worden gehouden onder verantwoordelijkheid van de gezamenlijke kerken.

Leden van de joodse gemeenschap in Rotterdam werken van harte mee aan deze dienst. Zie ook: kerkenindelaurens.nl/sjoa-dienst-op-12-mei-19-00-uur-in-de-laurenskerk.

(ingezonden mededeling Laurenskerk, Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.