Na ruim acht jaar mede-eigenaar van restaurant Allure te zijn geweest, is het tijd voor Terry Priem voor een nieuwe uitdaging: een eigen Gastrobar. Op de Jericholaan in Kralingen gaat hij nu zijn beroemde signature gerechten aan de man brengen.

Gastrobar STER

De naam luidt ‘STER’, en hier heeft Terry een aantal persoonlijke redenen voor: “Ster was vroeger mijn tag-naam bij het graffiti spuiten als jongetje. Daarbij is het een samentrekking voor Esther, mijn vrouw, en Terry. En onze dochter heet Nova, wat ‘nieuwe ster’ betekent”, legt hij uit. “Het is een heel mooi bijkomstig toeval dat de ster ook het wapen van Kralingen is.”
“STER komt op de hoek van de Jericholaan en 1e Jerichostraat. Kralingen is upcoming. In de buurt van de nieuwe gastrobar zijn ook veel andere zaken bezig met renoveren en met ons concept passen we hier perfect bij!”

Informele setting
Het pand is klein, juist daardoor wordt het een informeel restaurant. Terry wil bijvoorbeeld zelf zijn gerechten gaan uitserveren. Om het ook buiten aantrekkelijk te maken, zal er een groot terras komen met heaters. “Wat je wel ziet in een informele setting, is dat mensen ook alleen een drankje komen doen. Daarom zorgen we voor een uitgebreide wijn- en cocktail kaart. Ook zullen er verschillende barbites op het menu komen die, zoals de naam al zegt, ook aan de bar genuttigd kunnen worden.”

Signature dishes
De chef zou zichzelf tekortdoen als er alleen maar barbites geserveerd zouden worden, dus zijn er ook nog vijftien andere gerechten op de menukaart te vinden. Een hiervan is natuurlijk zijn signature dish: de bekende zacht gegaarde zalm met kerrie-ijs. Verder zal hij zich vooral gaan richten op de gerechten die de mensen van hem kennen, maar dan op een net iets andere manier. Het zullen wat kleinere gerechtjes worden, eigenlijk tussengerecht porties. Zo kunnen mensen een paar gerechtjes bestellen en is het ook iets informeler. Shared dining is dus ook mogelijk.

Wordt een ster
“In de aanloop naar de opening hebben we een crowdfunding actie opgezet en elke deelnemer heeft hier baat bij. We hebben er namelijk ook iets extra aantrekkelijks bij bedacht. De deelnemers aan de crowdfunding krijgen een dinerbon. En als extraatje krijgen ze ook nog een plaatje op de muur waar hun naam, bedrijfsnaam of een boodschap op vermeld kan worden. Er is best al wat geld opgehaald, maar de actie gaat door tot 21 maart.

We zijn vanaf 1 maart in stilte al begonnen en zijn wat aan het proefdraaien, maar vanaf 21 maart, de dag van de lente, gaan we officieel open.”

Gastrobar STER, Jericholaan 82-b, Rotterdam-Kralingen, tel. 010-7852712. Zie: gastrobarster.nl

Geopend voor lunch en diner: donderdag t/m maandag, van 11.00 uur tot 22.30 uur.

 

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.