Vanaf 27 juni 2016 werkt de gemeente, in samenwerking met de RET, aan de onderhoudswerkzaamheden en de herinrichting van de Goudse Rijweg – Vlietlaan – Weteringstraat. De werkzaamheden duren tot medio 2017.

Deze werkzaamheden hebben gevolgen voor de omgeving. In deze brief willen wij u graag meer informatie geven over de gevolgen van het renoveren van het collecteurriool.

Wat is een collecteurriool?
In Rotterdam ligt een collecteurrioolstelsel van ongeveer 17 kilometer lang. Dit collecteurriool voert het afvalwater af richting de waterzuiveringen. Deze collecteurriolen zijn aangelegd in de periode van 1920 – 1950 en zijn circa 2 meter hoog. Het is een hoofdverzamelriool, er zijn geen aansluitingen van huizen op dit riool aangesloten. In de Goudse Rijweg ligt zo’n collecteurriool en dit moet vernieuwd worden. Om de werkzaamheden aan dit collecteurriool, veilig uit te voeren wordt dat deel van het riool tijdelijk buiten bedrijf gesteld.

Noodriool
De omgeving kan niet zonder de werking van het collecteurriool. Daarom moet een noodvoorziening gemaakt worden. Wanneer deze noodvoorziening er niet komt, kan het afvalwater niet goed worden afgevoerd en lopen de straten onder. De noodvoorziening is een tijdelijk stalen persleiding bovengronds en ligt gedeeltelijk op het maaiveld en op palen, zo’n 2½ meter boven de grond. Er is gekeken of deze noodvoorziening binnen het werkgebied geplaatst kon worden, dit gaat gedeeltelijk. Daar waar het niet kan wordt het omgeleid via de Berkelstraat en Sophiakade. Bij deze noodvoorziening horen ook pompen. Voor dit project worden drie pompen geplaatst:

  • Nabij het tankstation/hoek Vredenoordsekade
  • Op de hoek bij Weteringstraat/Vlietlaanop de groenstrook
  • Op de hoek bij Jaffa/Oude Dijk

Het kan zijn dat u het geluid van het aanslaan van deze pompen regelmatig hoort. Om u een idee te geven hoe het er uit ziet, een riool op palen, is op de achterkant een aantal afbeeldingen toegevoegd.

Spreekuur
Voor vragen over dit project kunt u gebruik maken van het spreekuur aan de Goudse Rijweg 113. Elke eerste dinsdag van de maand wordt dit spreekuur gehouden tussen 16.30 uur en 19.00 uur. Op de andere dinsdagen wordt het spreekuur gehouden tussen 8.00 uur en 10.00 uur.

Ontvangt u in de toekomst de informatie over dit project liever digitaal? Geeft u dan uw gegevens door via: goudserijweg@rotterdam.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Miebeth de Horn, 06-31938009. Zij is voor dit project uw vaste contactpersoon. Lees hier de brief en hier de informatie van het Alliantie Middelpunt / voor winkeliers en klanten

(Gemeente Rotterdam)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]