Van 23 t/m 31 augustus organiseert Tennispark Kralingen– de voormalige IJsclub – voor de eerste keer een officieel KNLTB tennistoernooi: het Kralingen Open 2014. Met de komst van de nieuwe exploitant Sportswise in 2013, is het tennispark flink opgeknapt.Reden voor Sportswise, LTC Kralingen en R.S.T.V. Passing Shot om de handen ineen te slaan en gezamenlijk dit voortaan jaarlijks terugkerende open toernooi te organiseren.

Met 16 gravelbanen, midden in een Kralingse woonwijk en met een rijke historie (de IJsclub is opgericht in 1879), is het tennispark aan de IJsclubdwarsstraat een unieke plek in Rotterdam.

Even leek het erop dat het park ging verdwijnen, door de verkoop aan Fortis ASR die er woningbouw had gepland. Maar in 2013 ging Tony Khan van Sportswise een overeenkomst aan met Fortis ASR om het terrein (minimaal) de komende 10 jaar te exploiteren. Het clubhuis is verbouwd, de banen zijn onder handen genomen en er komt verlichting. Nu het tennispark er weer zo goed bij ligt, is het een goed moment om een nieuwe traditie in gang te zetten en hier voortaan jaarlijks een officieel KNLTB actueel rating toernooi te organiseren.

lef

Het toernooi is voor alle KNLTB-leden, categorie 2 t/m 9, zowel enkel, dubbel als gemengd. Naast top tennis op alle niveaus, wordt er ook gezorgd voor een gezellige week met entertainment. Zo zal op de donderdagavond, “de studentenavond”, de coverband LEF optreden. Niet studenten zijn natuurlijk ook welkom! Ook op vrijdag is het feest, met DJI Gigi el Amoroso uit Barcelona.

Daarnaast is er een Kralings ‘Zo heurt het’ borrel, massage en elke avond muziek en lekker eten. Binnenkort volgt hier het complete programma van de week.

Mensen die mee willen doen, kunnen zich inschrijven via www.kralingenopen.nl.
En het laatste nieuws is ook te vinden op www.facebook.com/kralingenopen

Wanneer: 23 t/m 31 augustus 2014 (week 35)
Voor wie: categorieën 2 t/m 9 (alle leeftijden), actuele rating
Onderdelen: enkel, dubbel, gemengd dubbel
Kosten: € 10,- per persoon, per onderdeel
Sluitingsdatum inschrijving: 15 augustus 2014
Waar: Tennispark Kralingen, IJsclubdwarsstraat 1, Rotterdam (voormalige IJsclub)

Kralingen-Open-01