Een explosie heeft donderdagochtend vroeg een gevel weggeblazen van een huis aan de Rusthoflaan in Rotterdam-Crooswijk. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

De explosie gebeurde iets voor 05.00 uur. Daarna brak een uitslaande brand uit in het huis. Omliggende woningen zijn uit voorzorg ontruimd. De brandweer had het vuur na drie kwartier onder controle.

Een buurvrouw: “Ik schrok me rot. Een knal! Ik dacht eerst dat iemand die dronken was geparkeerde auto’s had geramd. En toen hoorde ik gerommel aan de deur, terwijl ik met de politie aan het bellen was, dat er een brand naast me was.”

Leeg
Het huis stond leeg, zei de brandweer. Buren hebben geen idee wie er woonde: “We weten niet wie onze buurman of buurvrouw is.” Het appartement had een ingang aan de achterkant van het woonblok. De buren kwamen de bewoner daardoor zelden tegen.

De oorzaak van de explosie in het huis aan de Rusthoflaan is nog onbekend. De politie doet onderzoek. Wanneer de bewoners weer naar huis kunnen, is nog niet te zeggen.

Getuigenoproep
Bent u getuige geweest van de explosie en de daarop volgende brand en heeft u nog niet gesproken met de politie? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Bel dan 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Update: De politie heeft donderdagmiddag de bewoner van de door een explosie zwaar beschadigde woning aan de Rusthoflaan aangehouden. De 52-jarige Rotterdammer wordt verdacht van brandstichting.


Via: RTV Rijnmond