Imelda Bogaard van Zorgwinkel in Pniël aan de Oudedijk 15 in Kralingen won 10.000 euro met haar promotie van de zgn. deurswitch – veilige toegang voor zorgverleners tot bijvoorbeeld seniorenhuisvestingen. Zie: wordvernieuwert.nl:

Door gebruik van de deurswitch zijn er geen sleutelkluizen zichtbaar op de buitenmuur en kunnen (zorg)organisaties op een veilige manier de gebouwen in om daar de mensen te helpen die dat nodig hebben.

Imelda’s hartewens is dat alle (Rotterdamse) zorginstellingen hierbij samenwerken. Het meest logische volgens haar is dat de eigenaren van de gebouwen waar dat van toepassing is, de kosten van de installatie van de deurswitch op zich nemen. Een noodzakelijke voorziening, niet dan?

Imelda: ‘Gelukkig werken we in Rotterdam al met elkaar samen… blijkbaar kan dat beter en daar willen wij graag aan meewerken! En vernieuwen we het oude waar nodig.’

Imelda is coördinator (voor heel Nederland) Veilige Toegang & Alarmering van Lelie zorggroep. Dat werk kan ze ook doen in de zorgwinkel.

De deurswitch is dé oplossing voor buitendeuren van bijvoorbeeld seniorenhuisvestingen. Met de smartphone legt de zorgverlener contact met de deurswitch (meestal binnen geïnstalleerd) en als de zorgverlener wordt herkend, gaat de deur open. De sleutelkluis blijf natuurlijk zeer bruikbaar voor de huisdeuren. De sleutelkluis kan worden aangevraagd bij installatiebedrijf Secuvita, zie: secuvita.nl. Imelda vertelt u er graag meer over, óók over de zgn. alarmeringsopvolging, bel: 0900 22 44 777 of stuur een e-mail naar: i.bogaard@leliezorggroep.nl. Het prijzengeld van 10.000 euro zal worden besteed aan de installatie van deurswitches.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.