Italiaanse succesformule Vicini viert 5-jarig bestaan

okt 26, 16 Italiaanse succesformule Vicini viert 5-jarig bestaan

Drie dagen lang feest met een Italian Food Market

Het Rotterdamse Osteria Vicini bestaat 5 jaar en wie jarig is, trakteert. Daarom organiseert het Italiaanse restaurant aan de Kortekade in Rotterdam-Kralingen op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 oktober een Italian Food Market. Proef de mediterrane keuken tijdens het driedaagse zogeheten Esperienza Vicini. Heerlijke wijnen van Anfors, knappende pizza’s van Vicini’s pizzaiolo, maar ook workshops en muziek. Kortom; happen, drinken, dansen en sjansen..

Esperienza Vicini
Feest, feest en nog eens feest. Maar liefst drie dagen lang wordt er feest gevierd in huize Osteria Vicini, het bruisende buurtrestaurant dat al vijf jaar het hart van oud-Kralingen vormt. Ter gelegenheid van hun 5-jarig bestaan bouwt het Italiaanse restaurant de zaak om tot een Italian Food Market waar talloze hapjes worden geserveerd waar je je vingers bij aflikt. Esperienza Vicini wordt een groot food walhalla met verschillende area’s waar gasten op hun gemak rondstruinen of plaats kunnen nemen aan een lang gedekte tafel met verschillende lekkernijen, net als op een echte food market!

osteria-vicini

Sabato
Nog een kater van het feestgedruis op vrijdagavond? Zaterdagochtend staat er een heerlijk Italiaans ontbijtbuffet klaar. Iedereen kan gezellig aanschuiven bij Mena’s breakfast club waar Mena tal van Italiaanse lekkernijen op tafel tovert. Bovendien worden er deze dag leuke   ballet-, dans-, sport- en kookworkshops gegeven. Vanaf 13.00 uur staan er in het zogeheten Laboratorio Vicini tongstrelende gerechtjes van diverse chefs klaar. Proef tijdens de wijnproeverij meteen de allerbeste wijnen van Anfors. Het beste van het beste, dat is Vicini 2.0. Terwijl de ouders genieten van zalige wijnen, kunnen kinderen zich uitleven in La Discoteca Silenzioso, ongestoord dansen met een koptelefoon op je hoofd! En aan het eind van de avond waan je je even als Monica Bellucci of Eros Ramazzotti met een heerlijke GT in de hand  in de speak easy Loopuyt en Martini Bar.

Domenica
Net als in Italië is de zondag hét moment bij uitstek om even lekker met familie en vrienden te lunchen, te dansen en bij te kletsen. Gasten die zondag rustig wakker willen worden, kunnen zondagochtend het prachtig klassieke ochtendconcert bijwonen waarna er ook weer uitgebreid getafeld wordt tijdens de Brunch Dansant die om 11.30 uur klaarstaat. Voor diegene die dan nóg niet verzadigd zijn, sluit Esperienza Vicini op zondagavond af met Giro delle Pizza. Hierna kun je geen pizza meer zien.

bar-vicini

5 jaar terug
Osteria Vicini is onderdeel van de Dudok Groep dat sinds 1991 een toonaangevend bedrijf is in de hospitality-, evenementen- en horecabranche. Het had wat voeten in de aarde om in het voormalig pand van een autogarage een horecagelegenheid te huisvesten, maar uiteindelijk gingen in oktober 2011 de deuren open van Osteria Vicini. Vicini is Italiaans voor buren en een osteria is van origine een Romeinse herberg waar de buurt samenkomt. Vanaf het moment dat de sfeervolle ‘huiskamer’ haar deuren opende komt heel Kralingen en omstreken hierheen om de gerechten uit de traditionele Italiaanse keuken te proeven.

Overige informatie over Vicini
Datum: 28, 29, 30 oktober 2016
Locatie: Osteria Vicini
Adres: Kortekade 63A, Rotterdam
Website: www.vicinirotterdam.nl
Facebook:  www.facebook.com/events

programma-vicini-5-jaar-1

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *