Rotterdam – Bij een vechtpartij op zaterdag 5 april tussen twee groepen op de Frederikstraat liep een jongen steekwonden op. Maandag 28 april arresteerden agenten een 17-jarige Rotterdamse verdachte van het toebrengen van die steekwonden.

Die zaterdagavond was er rond 20.30 uur een vechtpartij tussen twee groepen van in totaal zo’n tien jongeren gaande. Kort nadat buurtbewoners de politie belden gingen alle vechtersbazen er vandoor. Op de Crooswijkseweg en Kabeljauwstraat hielden agenten al zeven vermoedelijke vechtersbazen aan. In de omgeving werd vervolgens een achtste jongere aangetroffen door agenten. Deze 17-jarige Rotterdammer bleek bij de eerdere vechtpartij oppervlakkige steekwonden aan zijn zij te hebben opgelopen en kon na behandeling het ziekenhuis diezelfde avond verlaten. De reden van de ruzie is mogelijk dat de ene groep, de andere verdacht van een beroving een week eerder in dezelfde wijk. Alle betrokkenen werden dat weekend of in de dagen daarna op vrije voeten gesteld in afwachting van nader onderzoek.

Na uitgebreid onderzoek kwam een 17-jarige Rotterdammer als verdachte in beeld. Hij is maandag aangehouden en zit vast. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie onderzoekt de betrokkenheid van eerder aangehouden verdachten en anderen bij de vechtpartij.

Politie.nl