Kerngroep biedt de KernWaarden Echt De Esch aan wethouder Roos Vermeij (Economie, wijken en kleine kernen) en Hermineke van Bockxmeer (directeur Stadsontwikkeling) aan.

In de nabije toekomst staat De Esch het nodige te wachten.
Er zijn nieuwe woningen in en rond De Esch in de planning. Misschien komt er een brug of een tunnel naar Zuid. Voorzieningen zullen worden aangepast aan eisen die horen bij een eigentijdse woonwijk. Wat moet blijven om het karakter van De Esch te behouden? Wat kan er beter? Hoe zien de buitenruimtes voor onze kinderen er uit? Welke rol speelt de natuur? Hoe zorgen we voor elkaar?

Op initiatief van het Buurtcollectief is er met de samenwerkende vastgoedeigenaren en gemeente (Gebiedscommissie) op zoek gegaan naar de kernwaarden van De Esch door middel van de Open Ateliers Echt De Esch; zes sessies waar we met verschillende partijen op zoek zijn gegaan naar de kernwaarden van de wijk.

Uit de Open Ateliers volgden vijf waarden waarin wordt omschreven wat van waarde is om te behouden, wat versterkt moet worden en wat er nog mist in De Esch. Deze zijn gisteren, maandag 5 juli, in de tuin van het Stadhuis aan wethouder Roos Vermeij en directeur Stadsontwikkeling Hermineke van Bockxmeer aangeboden.

U kunt de Kernwaarden terugvinden op www.echtdeesch.nl

(tekst: Echt De Esch  –  foto: Rhalda Jansen)

Op de foto van links naar rechts, vooraan: Leo van Duijvendijk – Bewonerscollectief De Esch, Peter Zuurbier – voorzitter Bewonersplatform DWL-De Esch, daarachter: Safiye Mutlu – gebiedsnetwerker Kralingen-Crooswijk / De Esch en Struisenburg, Koen de Boo – Consortium van gebouweigenaren en ontwikkelaars, Roos Vermeij – wethouder Economie, wijken en kleine kernen, Herbert van Sluys – bewoner van De Esch en lid Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, Joeri Viergever – wijkmanager Kralingen, Hermineke van Bockxmeer – directeur Stadsontwikkeling.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.