Koning Arthur in Kralingse Bos

Tijdens het Hippisch Haven Gala 26 mei in de Burgerzaal van het Rotterdamse Stadhuis hebben het CHIO Rotterdam en het Hofpleintheater de samenwerking die afgelopen jaar is gestart bekrachtigd. Hofpleintheater en CHIO Rotterdam willen samen het programma voor de jeugd bestaande uit een showmiddag voor de jeugd op woensdag, het Indofin Kinderdorp en het Scholenplan nog leuker maken.

“Onder andere omdat ik zelf tijdens mijn kinderjaren altijd genoten heb van het CHIO Rotterdam was ik jaren geleden één van de initiatiefnemers om het CHIO Rotterdam extra leuk te maken voor de jeugd,” zegt Belle de Bruin, voorzitter van het CHIO Rotterdam. “Inmiddels zijn de jeugdmiddag, het scholenplan en het Indofin Kinderdorp een groot succes. Het is nu tijd om de volgende stap te maken en daar gaat deze samenwerking met het Hofpleintheater een belangrijke invulling aan geven. Het CHIO Rotterdam wordt nóg leuker voor de jeugd.”

Uitdaging
Caroline Pietermaat, algemeen directeur van het Hofpleintheater, ziet ook goede mogelijkheden om het programma voor de jeugd tijdens het CHIO Rotterdam verder te ontwikkelen: “Deze samenwerking sluit perfect aan bij ons doel om kinderen en jongeren uit te dagen om door theater hun verhaal te vertellen, hiervoor hebben we een aantrekkelijk programma samengesteld. De samenwerking met het CHIO Rotterdam is een prachtig voorbeeld hoe partijen elkaar kunnen versterken. We verheugen ons erop elkaar in actie te zien tijdens dit bijzondere evenement, want het CHIO Rotterdam is al jaren een fenomeen!”

Koning Arthur
Dit jaar is als thema voor de jeugd gekozen voor het verhaal van Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel. Zowel tijdens de showmiddag voor de jeugd als in het Indofin Kinderdorp staan ridders, prinsessen en de verhalen en belevingen uit de Middeleeuwen centraal. Het Hofpleintheater is nauw betrokken bij de productie van de showmiddag en acteurs van het Hofpleintheater zijn alle dagen op het 66ste CHIO Rotterdam te vinden.

CHIO Rotterdam
Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische topsport evenement dat zich met vijf sterren kan scharen bij de internationale topevenementen in de paardensport. Van 18 tot en met 22 juni 2014 vindt het evenement plaats in de feeërieke omgeving van het Rotterdamse Kralingse Bos. Naast een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau, biedt het CHIO een aantrekkelijk programma van hippische showprogramma’s, culinaire verrassingen, talrijke kwaliteitsstandhouders en muzikaal entertainment in het befaamde Stroodorp. Steeds meer internationale bedrijven en merken zetten het CHIO Rotterdam in voor de communicatie met hun klanten en relaties. Rabobank Rotterdam is hoofdsponsor van het CHIO Rotterdam.

chio02

‘Partnership op lange termijn goed voor alle partijen’

Tijdens het Hippisch Haven Gala, de tradtionele bijeenkomst voor sponsoren van het CHIO Rotterdam, 26 mei in de Burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis heeft het CHIO Rotterdam de sponsorovereenkomsten met hoofdsponsor Rabobank en de Legacy Partners Dura Vermeer en Allianz Nederland met 3 jaar verlengd.

“Het is gebleken dat een partnership met onze sponsoren op de lange termijn goed is voor alle partijen. Samen hebben we belang bij en werken we aan een beter evenement,” aldus Jan de Mooij, bestuurslid commerciële zaken van het CHIO Rotterdam. “En deze drie partijen zijn het bewijs dat dit resultaat oplevert!”

Strategisch
Voor de Rabobank is de paardensport een strategische keuze en de bank ziet het CHIO Rotterdam als belangrijk internationaal podium voor de ontwikkeling van de hippische sport. De relatie met CHIO Rotterdam bestaat al vele jaren. Deze nieuwe overeenkomst is een formele bevestiging dat de relatie ook in de toekomst zal worden uitgebouwd. Rabobank gelooft immers in duurzaamheid. Langdurige relaties met haar klanten maar ook met de partners in de stad. “Ons hoofdsponsorschap van het CHIO Rotterdam is hier een goed voorbeeld van. Ook de komende 3 jaar gaan we wederom voor een mooie invulling van deze samenwerking”, aldus Coert Beerman, directievoorzitter Rabobank Rotterdam.

Sinds 1948
De samenwerking met Dura Vermeer dateert al vanaf de allereerste editie van het CHIO Rotterdam en heeft in al die jaren nog niets aan rendement voor beide partijen verloren. “De ambities van Dura Vermeer én het CHIO sluiten naadloos bij elkaar aan. Liefde voor de hippische sport, hart voor de stad en oog voor commercie komen samen en dragen bij aan binding en verbinding die van grote toegevoegde waarde is. We zijn er trots op dat we ons sponsorship met drie jaar verlengen en daarmee sinds 1948 onafgebroken betrokken zijn bij het mooiste paardensportevenement van ons land”, aldus Job Dura, voorzitter Raad van Bestuur.

Aangepast sporten
Allianz is al 3 jaar betrokken bij het CHIO en sinds 2013 Legacy Partner. Allianz focust in dit partnership onder andere op het aangepast sporten. Dat is een van de pijlers van het CHIO Rotterdam en de Hippische Alliantie Rotterdam, waar het CHIO deel van uit maakt. De ondersteuning van Rijvereniging de Hazelaar past naadloos in de strategie van Allianz. CEO Sjoerd Laarberg: “Het gaat erom wat je voor iemand kunt betekenen op de meest betekenisvolle momenten in het leven van mensen. In het zakelijke verkeer, maar ook bij het nemen van je maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het CHIO biedt ons een uniek platform om dit te combineren.”

 

CHIO Rotterdam
Kralingseweg 120
3062 CG Rotterdam
tel. 010-4528900
www.chio.nl

 

CHIO BANNER 2