Op zondag 26 mei vertelt Heleen de Mooij-Lubbers over haar boek “IK ZIE JOU”

Heleen zal een exemplaar van haar boek overhandigen aan  de mensen van stichting De Nieuwe Kans in Rotterdam vanwege hun goede werk. Vervolgens zal de Rotterdamse coach en spreker haar boek signeren voor de aanwezigen. Aanvang 15.00 uur.

Als kind bleef Heleen de Mooij-Lubbers liever in de schaduw van haar hardwerkende en intellectuele ouders, Ruud en Ria Lubbers, en omgeving. Ze denkt te zijn wie ze is en dat ze de verwachtingen die anderen uit haar omgeving van haar hebben niet kan waarmaken en lijkt genoegen te nemen met die situatie. Naarmate ze ouder wordt leert ze dat je veel meer bent dan je denkt en dat met goed kijken en luisteren een wereld opengaat die je in eerste instantie niet zou vermoeden. En dat je zelf grote stappen kunt maken als je maar bereid bent om niet direct te oordelen, maar verder te kijken en scherper te luisteren.

Inmiddels is Heleen naast spreker een succesvol coach voor ouders en kinderen en heeft ze zich gespecialiseerd op het gebied van paardencoaching.

In dit boek deelt ze haar persoonlijke reis en neemt ze je bijna letterlijk aan de hand om je te vertellen wat dat nou betekent: in je eigen kracht staan. Op basis van 8 belangrijke thema’s neemt Heleen je mee in een aantal zeer persoonlijke verhalen, waarvan je verbaasd zult zijn hoe dicht deze bij jouw eigen levensverhalen staan. Je leert over de nuances tussen intelligentie en wijsheid. Over de impact van verwachtingen en belangen en hoe je daarin je eigen verantwoordelijkheid kunt nemen.

Een inspirerend boek ook, voor twijfelende ouders, stressende quarterlifers, liefdevolle moeders, zorgzame vaders en voor iedereen die geïnteresseerd is om zijn leven te verrijken op basis van eigen liefde en kracht

Over Heleen
 Heleen groeide op als dochter van Ruud Lubbers die minister-president werd, in het welgestelde milieu van Oud-Kralingen. Al vrij jong was ze behoorlijk onzeker, doordat ze moeilijk kon leren. Haar kwaliteiten werden onvoldoende erkend en daardoor zag ze ook zichzelf anders. Daarnaast werd ze dikwijls gepest. Echter, haar nieuwsgierigheid naar mensen en de wereld maakte dat zij al vroeg voorbij gedrag kon kijken. Ze werd trotse moeder van drie kinderen. De komst van haar dochter Willemijn was een van die gebeurtenissen die een bijzondere ommekeer in Heleens leven bracht. Een spiegel! Van beperking naar kwaliteit, van uitdaging naar kans. Dit mooie meisje liet een andere ontwikkeling zien. Het (onderwijs)systeem labelde haar met een beperking en had lage verwachtingen. Ze zou nooit een opleiding kunnen gaan doen, werd haar vaak verteld. Totdat een prachtig paard haar op bijzondere wijze inspireerde. Daardoor zagen Heleen en haar man de passie van dit bijzondere kind. Waardoor het onmogelijke mogelijk werd en ze glansrijk boven alle bestaande systemen en verwachtingen wist uit te stijgen. “Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet toont een wereld vol kansen en mogelijkheden. Zodra we anders gaan kijken.“

Heleen is een bevlogen verhalenverteller. Met haar heerlijk droge Rotterdamse humor en een vleugje zelfspot weet ze perfect haar kwetsbare, persoonlijke verhaal en serieuze boodschap heel toegankelijk te maken voor iedereen. Van student tot directeur. Dwars door alle achtergronden heen weet ze werelden te verbinden. Heleen is op een missie om met haar verhaal mensen te inspireren anders te kijken. In de maatschappij, maar bovenal in onderwijs. Als ervaringsdeskundige is ze enorm betrokken op het gebied van onderwijs, pesten en talentontwikkeling. Vanuit haar stichting In Eigen Kracht zet ze ook paarden in om jongeren hun eigen kracht te laten ontdekken. Daarnaast is ze ambassadeur van Stichting Aandacht Voor Pesten. Verrijkt met al haar kennis en ervaring, verspreidt ze bevlogen haar boodschap:  “Je bent zoveel meer dan je denkt.”

Boekhandel Snoek,
Meent 126,
3011 JS Rotterdam,
tel. 010-4139666,
www.boekhandelsnoek.nl
www.facebook.com/boekhandel.snoek