• Zevende Kunstroute Kralingen-Crooswijk in oktober

In oktober vindt de zevende editie van de Kunstroute Kralingen- Crooswijk plaats. De Kunstroute heeft dit jaar een nieuwe formule. Voor de eerste keer wordt gekozen voor twee afzonderlijke weekends in Crooswijk en Kralingen. Zo wordt voldaan aan de wens van veel bezoekers om meer locaties te kunnen bezoeken. Het weekend in Crooswijk vindt plaats op 5 en 6 oktober, dat in Kralingen op 12 en 13 oktober.

Bezoekers kunnen nu in beide wijken expositieplekken bezoeken. Het bestuur van de Kunstroute Kralingen -Crooswijk hoopt zo ook wederzijds bezoek tussen beide wijken te stimuleren. De algemene opening vindt plaats op 4 oktober in Galerie Kralingen, waar een verzamelexpositie van deelnemende kunstenaars is te zien. De zevende Kunstroute Kralingen-Crooswijk wordt dan geopend door portefeuillehouder Paulette Verbist van de deelgemeente Kralingen- Crooswijk.

Nieuwe locaties
In beide weekends zijn naast ateliers en galeries ook verzamellocaties te bezoeken, waaronder een aantal geheel nieuwe en bijzondere plekken. Zo is in Crooswijk het Heinekengebouw te bezoeken, waar op de tweede verdieping kunstenaars exposeren en een presentatie is te zien van het project ‘De Heineken Familie’. Ook is het dakterras op 5 en 6 oktober opengesteld, een geweldige kans om vanaf het gebouw heel Crooswijk en Rotterdam te kunnen overzien! In de Rakstraat is de buurtmoestuin de Rakakker te bezoeken en vindt de manifestatie CroosArt Buitenexpo plaats.

In Kralingen doen voor de eerste keer de Erasmus Universiteit en The Kitchen (gevestigd in het Student Hotel aan de Oostzeedijk) mee. De universiteit toont tijdens rondleidingen haar kunstcollectie binnen en buiten het gebouw. The Kitchen exposeert maar is tegelijk ook de ‘lounge’ tijdens het Kralingse weekend.

Activiteiten
De Kunstroute Kralingen- Crooswijk kent dit jaar activiteiten als: Fotografie, Erfgoed, de ArtParade, de KinderKunstRoute en Kunstroute Culinair, waarbij een aantal horecagelegenheden zowel kunst exposeert als een speciaal menu of speciale aanbieding heeft. Nieuw is onder meer een talkshow met dichters en schrijvers in De Witte Slagerij op 5 oktober.

Het gehele programma van de Kunstroute is te zien in een speciale programmakrant die al meeging met De Ster van 17 september en op de website www.kunstroutekralingencrooswijk.nl.

Zie voor meer informatie over de Kunstroute Kralingen- Crooswijk in deze Ster pagina 11 of klik hier voor het hele programma

(ingezonden mededeling Kunstroute Kralingen-Crooswijk)