Nog t/m 8 juli 2018 kun je op verschillende mooie locaties in de Rotterdamse wijk Kralingen genieten van muziek, beeldende kunst, poëzie, theater en gezelligheid.

Op vrijdag 22 juni om 17.30 uur opende Gert Fortgens, directeur-hortulanus van Trompenburg Tuinen & Arboretum (www.trompenburg.nl)  het Midzomerfestival Kralingen. De opening vond plaats in de Botanische Tuin Kralingen, Cederstraat 5, 3061 HC Rotterdam (www.botanischetuinkralingen.nl).

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

Magie van de tuin
Tijdens de opening was, in samenwerking met de Kunstroute Kralingen-Crooswijk (www.kunstroutekralingencrooswijk.nl) , werk te zien, met als thema ‘De magie van de tuin’, van tien kunstenaars. Daarnaast lazen enkele Kralingse dichters voor uit eigen werk: Joop van den Bos, Manuel Kneepkens en Reinier van Mourik. Manuel Kneepkens had zijn leesbril niet bij zich en droeg, uit zijn hoofd, het verhaal over de Kralingse Plasmolens voor, reeds verschenen op De Ster Online: desteronline.nl/de-plasmolens-de-ster-en-de-lelie/ De muzikale omlijsting werd verzorgd door (slide)gitarist Ad Vermeer.

Het Midzomerfestival Kralingen is een initiatief van de Botanische Tuin, Cantorij Protestants Kralingen, de Hoflaankerk, Kunstroute Kralingen-Crooswijk, stichting Muzikc (www.muzikc.nl) , de Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten en Trompenburg Tuinen & Arboretum.

Het festival wordt financieel ondersteund door de gemeente Rotterdam, de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk en North Sea Round Town. Zie: midzomerfestivalkralingen.nl, desteronline.nl/22-juni-t-m-8-juli-2018-midzomer-festival-kralingen en Facebook.

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.