‘Ik haal niks uit een pakje’

Er zijn mensen die als ze ‘Kip n kibbeling’ uitspreken de ‘n’ vastplakken aan de kip of de kibbeling. Helemaal fout, want het is gewoon de losse letter ‘n’ en zó moet je’m ook uitpreken, dus als ‘en’. Geintje van Cor Werner, baas van Café Lusthof in de Lusthofstraat, die besloot zijn viswinkel ‘Reuze Lekker’ op te doeken en verder te gaan met ‘Kip n kibbeling’ dat dinsdag 22 december voor ‘t eerst opengaat.

Wat staat er op de kaart van ‘Kip n kibbeling’? Natuurlijk kip – kip saté, halve en hele gegrilde kip, piri-piri kip, kippenpoten ‘n’, natuurlijk, kibbeling. Daar tussenin is ook nog veel smakelijks te beleven: varkenshaas saté, lasagne, cheese hamburger, spare ribs en borrelhapjes. Ongetwijfeld zal het aanbod worden uitgebreid en aangepast. Alles ‘om warm of koud mee te nemen’.

U kunt er in ‘Kip n kibbeling’ ook even rustig bij gaan zitten. De ‘diner’ is door Cor eigenhandig in Westernstyle ingericht. U kunt uw paard vastbinden aan een lantarenpaal.

Is de combinatie vis en vlees een probleem? Cor: ‘Welnee, kijk maar naar ‘surf and turf’ op internet!

Cor Werner

Cor Werner

Nieuw: Eetcafé Lusthof!
‘Café Lusthof’ is in het vervolg ‘Eetcafé Lusthof’. Daar kunt u van volleerd kok Cor Werner het een en ander verwachten. Afgelopen vrijdagavond schotelde hij de eerste eters beenham op een bedje van zuurkool en scampi’s met rijst en chiliroomsaus voor. Afgelopen maandag was penne rigate (pasta) met bolognesesaus de dagschotel. Voor maar 5,50. Met een soepje en koffie toe komt dat uit op 9,-. Op de foto ziet u Cor in de weer met soesjes gevuld met room, chocolademousse en slagroom. Cor: ‘Ik haal niks uit een pakje!’ Dat zou zijn eer te na zijn.

De menukaart van Eetcafé Lusthof kan uitgebreid worden genoemd met zes voorgerechten, zoals coquilles (sint-jakobsschelpen), vier hoofdgerechten, zoals Hollandse biefstuk en twee desserts: de voornoemde soesjes en tiramisu. De keuken is open tot acht uur ‘s avonds.

Lunch
Tot vier uur ‘s middags worden in Eetcafé Lusthof ook lunchgerechten geserveerd, zoals belegde broodjes (bijv. kip kerrie, kaas, zalm, Holl. garnalen) en kunt u zich te goed doen aan bijv. een uitsmijter, kip saté, hamburger ‘n’ kibbeling. Teveel om op te noemen.

Eigenlijk is eigenlijk alles wat gemaakt wordt in ‘Kip n kibbeling’ ook verkrijgbaar in het eetcafé. De kaart ligt klaar! Voor de eters heeft Cor een aparte ruimte gecreëerd, weer in Western-style, met een grote foto van de Gran Canyon aan de muur.

Kip n kibbeling

Lusthofstraat 70-b
Rotterdam-Kralingen Tel. 010-4136765

Eetcafé Lusthof

Lusthofstraat 68
Rotterdam-Kralingen Tel. 010-4149012