Rotterdam – Een 40-jarige Rotterdammer is in zijn woning op de Jan Evertsenplaats overvallen en vastgehouden. De verdachten hadden een vuurwapen bij zich en bedreigden en mishandelden het slachtoffer. Het slachtoffer wist de hulp van de politie in te roepen op vrijdag in de vroege ochtend rond 04:00 uur. Hij had toen al enkele uren vastgezeten.

De 40-jarige man parkeerde zijn auto in de Van Ghentstraat op donderdagavond even voor 22:30 uur. Toen hij zijn huis in het flatgebouw aan de Jan Evertsenplaats binnen ging werd hij overdonderd door twee of drie mannen die in zijn woning ingebroken hadden. Ze bedreigden hem met een vuurwapen en bonden hem vast. Hij werd mishandeld en werd meerdere uren vastgehouden. De daders gingen uiteindelijk weg met een onbekende buit. Het slachtoffer zag daarna kans om de politie te bellen.

Door de mishandelingen liep hij licht letsel op waarvoor hij in het ziekenhuis is behandeld.

Getuigenoproep
De politie stelt een onderzoek in naar deze overval en roept getuigen op om zich te melden. Tijdens het incident hebben de verdachten veel geschreeuwd en de politie vermoedt dat omwonenden dit gehoord kunnen hebben. Heeft u iets gehoord? Neem dan contact op met de politie. Ook als u iets opvallends heeft gezien of gehoord in de Van Ghentstraat, de Jan Evertsenplaats of het flatgebouw kunt u contact opnemen met de politie. Heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Ook dan zijn uw tips welkom. U kunt de politie bellen op het nummer 0900-8844. Geeft u liever een anonieme tip, dan kunt u Meld Misdaad Anoniem bellen (0800-7000).

Ambulance uitgelicht

politie.nl