Het Wellant College in Rotterdam sluit de school aan de Bosdreef. De 180 leerlingen van de vmbo-afdeling moeten vanaf volgend schooljaar al naar een nieuwe school. De scholieren van de mbo-afdeling verhuizen in 2018 naar een ander schoolgebouw. Waar is nog onbekend.

De sluiting van het gebouw hing al langer in de lucht. Het pand is volgens het Wellant College te groot, te oud en te duur. Vorig jaar beloofde onderwijswethouder De Jonge de Rotterdamse gemeenteraad nog naar een oplossing te zoeken.

De ouders van leerlingen in de derde klas van het vmbo zijn boos. Hen was toegezegd dat hun kinderen de school nog in Rotterdam konden afmaken. Dat kan dus niet meer.

”En er zijn nog kinderen op de school aangenomen, terwijl al duidelijk was dat ze hun opleiding niet meer konden afmaken. Dat doe je kinderen toch niet aan?”, zegt een boze moeder.

De school heeft info-avonden belegd. De eerste bijeenkomst is donderdagavond. Het Wellant College heeft beloofd de vmbo-leerlingen te helpen bij het zoeken naar een nieuwe school voor 2017.

Via: RTV Rijnmond

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)