Regels rivierdijken aangepast

jul 09, 19 Regels rivierdijken aangepast

Op en naast de dijken gelden regels. Deze regels zijn nodig om ervoor te zorgen dat dijken stevig genoeg zijn en blijven. Mensen die langs de dijk wonen, mogen bijvoorbeeld wel een tuin aanleggen voor hun huis, maar niet op het schuine gedeelte van de dijk. Het gras op de dijk zorgt er ook voor dat een dijk stevig genoeg blijft en niet afspoelt.

Waar dijkbewoners rekening mee moeten houden, staat in de ‘Beleidsregels Primaire Waterkeringen’. Deze regels gelden voor de dijken langs De Lek, de Hollandsche IJssel en de Nieuwe Maas. Alle mensen die langs een dijk wonen hebben een ansichtkaart ontvangen. Daarnaast staat de informatie ook op onze website. Via de link www.hhsk.nl/wonenaaneendijk is alle informatie te vinden over de inloopbijeenkomsten en de uitleg in een animatiefilm.

Nog een inloopbijeenkomst

Op dinsdag 23 juli vindt nog een inloopbijeenkomst plaats in het Dorpshuis, Johan Brouckplein 11 in Gouderak. Tussen 19.00 en 21.00 uur kunnen geïnteresseerden in de Beleidsregels binnenlopen om hun vragen te stellen en meer informatie te krijgen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *