Wij hebben de hele dag voor de TV gezeten om de nieuwe koning te bewonderen. Ook zagen wij hoe koningin Beatrix haar troon overliet aan haar zoon. Nu die op het IJ in Amsterdam rondvaart blijft de TV uit. De column gaat voor. Wij hadden prachtig weer op deze bijzondere dag. Na enig knoeien komt er nu uit mijn laptop Radio Mozart. Dat is verbazend aardige muziek.

Omdat ik een woord verkeerd had getypt is een regel overgeslagen. Ik ben weer een paar keer gevallen op mijn kamer. Ik ben daar nu bang voor en zittend op een stoel kan niets gebeuren. Ik luister nu naar het 21ste pianoconcert van Mozart. Ik ben niet zo knap dat ik het herken. Het is aangegeven op, hoe zou men het noemen? Ik heb juist een beker met water gevuld. In de avond doe ik mijn gebit in een glas met water. Nu stopt Radio Mozart opeens. Nu heb ik een CD met pianomuziek van Mozart.

Als ik mijn gebit niet in heb krijg ik dorst en vandaar dat glas water. Na een zin neem ik een slok. Tegenwoordig krijg ik soms melk bij mijn avondeten. Dat schijnt nogal moeite te kosten. De melk is lauw. Dat is minder prettig. Anders spoel ik mijn boterham door met water. Melk is prettiger. Na enig gemodder heb ik Radio Mozart weer met een fraai koor. Dat bevordert het typen en het krijgen van ideeën. Ik weet niet of de NRC vandaag gekomen is. Ik heb niet gekeken. Mijn bed ligt opengeslagen zodat, als de pillen er zijn geweest, ik direct in mijn bed kan. Het zijn 3 pillen, er zit 1 bij die de slaap bevordert.

Nu heb ik luister weer misspeld. Dus met een ballpoint aan het verbeteren. Het is mevrouw P.M. die mijn column naar Rotterdam verstuurt. Nu vaart de nieuwe koning op het IJ. Hij doet moeite het ballet te bewonderen. Geef mij maar een tocht over het IJ zonder ballet en bijzondere zeilschepen. Nu zijn er koeien te bewonderen op een schip op het IJ. Wat moet het vermoeiend zijn om steeds te moeten zwaaien naar de honderden die op de oever staan, ik kan mij wel een leuker tochtje op het IJ voorstellen. Dan liggen er een aantal pracht zeilschepen. Nu, dat hoeft van mij niet. Wat vind ik leuk? Dat is voor een andere keer.

Robin Adèr