Ik begin op maandag aan mijn column. Het Hollandse TV-nieuws zal ik missen. Dan kijk ik naar het Franse nieuws op TV. Vanmiddag was er hier in het Dr. Wumkeshûs een modeshow. Het waren saaie japonnen die werden getoond. Voor mannen, waar ik tenslotte bij hoor, was er niets. Ik heb dan ook niets gekocht. Zondag was er een film over de oorlog en de jaren erna. Ik woonde toen met mijn ouders in Hengelo (O.). Ik herinner mij een huiszoeking en de noodwinkels die gebouwd waren op de plaats van gebombardeerde panden. Hengelo is erg getroffen. Dat kwam door het station. Er kwamen in Hengelo verschillende spoorverbindingen samen. De hele binnenstad werd weggebombardeerd. Het station waar het om ging stond er nog. Mijn vader werkte bij Dikkers Afsluiters. Dat tot de fabriek werd opgeheven omdat de directeur was doodgereden. Toen is mijn vader bij de Demka in Utrecht gaan werken. Die fabriek bestaat ook niet meer.

Wat ik niet behandeld heb is ons bezoek aan de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest in de Noordoostpolder, provincie Flevoland. Ik laat het Nederlandse nieuws gaan. Ik kijk graag naar het Franse nieuws. Dat is om 20.30 uur. Dan is mijn column klaar. Die hoeve in Luttelgeest is fantastisch. Duizenden orchideeën. Ook nog een afdeling met vlinders. Er vlogen er de mooiste vlinders. Vooral de blauwe waren indrukwekkend. Dan duizenden orchideeën- planten.

Ik maak vandaag veel typefouten. Dat is de ene dag erger dan de andere dag. Mijn laptop speelt heel zoet Mozart. Straks ga ik kijken of ik er J.S. Bach uit kan halen. Na Mozart is J.S. Bach rustige muziek. Mijn bed heb ik al opengelegd, want wanneer de pillen zijn geweest duik ik in mijn bed. Ik slaap goed en dat zou weleens kunnen komen door 1 van de pillen. Ik droom helemaal niet. Dat is jammer. Men kan niet alles hebben.

Robin Adèr