Karima Bouchtaoui vroeg De Ster of ze maandelijks een column mocht schrijven De Ster. Karima is statenlid voor de VVD in de Proviciale Staten van Zuid-Holland. We zien en horen niet zo veel provinciaal nieuws, dus ging De Ster in principe akkoord maar zou wel op zoek gaan naar statenleden van een andere politieke signatuur, voor het tegengeluid, die in het verspreidingsgebied van De Ster wonen, zoals Karima. Twee werden gevonden, een statenlid voor GroenLinks en een statenlid voor DENK. De laatste bedacht na enig denkwerk dat hij het al druk genoeg had en de eerste had nu nog geen tijd maar wellicht later wel. Voor deze Ster blijft dus alleen Karima over. Sterredactie

Rotterdams Statenlid Karima Bouchtaoui blikt terug en vooruit

Een bewogen jaar
Het einde van het jaar 2020 nadert. Voor veel Rotterdammers was het een bewogen jaar. Zo ook voor mij en de overige leden van de Provinciale Staten in Zuid-Holland. Met in totaal 55 leden beslissen we namens de inwoners over het beleid van onze provincie. We controleren ook of die besluiten goed worden uitgevoerd. Vanwege covid-19, de wooncrisis en protesterende boeren was dat in 2020 zeer bijzonder.

Ik werk in Rotterdam en woon samen met mijn twee kinderen in Ommoord. Vanaf mijn kindertijd heb ik ingezien dat een rechtvaardige en kansrijke samenleving niet vanzelfsprekend is. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik politiek actief ben geworden. Voordat ik in 2018 in de provincie verkozen was, ben ik algemeen bestuurslid van het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard geweest. In de provincie houd ik me bezig met wonen, water en de bodem.

Schouders eronder
Onlangs is de provinciale begroting voor 2021 vastgesteld. Het doet me goed dat de provincie zich blijft inzetten voor bereikbaarheid, wonen, economie, natuur, toerisme en cultuur. Dat is niet vanzelfsprekend in deze pittige tijden. Voor onze inwoners in Zuid-Holland volg ik of de doelen bereikt worden die eerder zijn vastgesteld. Tegelijkertijd houden mijn collega’s en ik in de Provinciale Staten de gevolgen van corona scherp in de gaten. Als statenlid vind ik dat we flexibel moeten blijven om onze provincie door deze crisis heen te loodsen. Mijn uitgangspunt is altijd samen de schouder eronder voor onze samenleving. Met het vele thuiswerken ben ik onze groene leefomgeving nog meer gaan waarderen. Regelmatig wandel ik in het Kralingse Bos of bij de Rotte. In mijn werk voor de provincie ben ik daarom scherp op een goede leefomgeving voor ons allen.

Huisje, boompje, beestje
Ik zie dat mensen door de woningnood in Zuid-Holland klem zitten en niet vooruit kunnen. Een koopwoning is onbetaalbaar en op een huurwoning is het jaren wachten. ‘Huisje, boompje, beestje’ is in deze tijd niet meer vanzelfsprekend. Ik zet in op goed nadenken over waar en wat we gaan bouwen. Dát we in Zuid-Holland moeten bouwen is zeker. Ik gun iedereen een fijne en betaalbare woning. Samen met een baan is dat de basis om te werken aan je plannen en dromen en vooruit te komen in je leven. Als inwoner van Rotterdam zie ik dat goede bereikbaarheid essentieel blijft voor de regio Rotterdam. Naast wonen en werken is vervoer een belangrijke behoefte in ons dagelijkse leven. Een nieuwe oeververbinding, verbeteringen openbaar vervoer en de maatregelen op de Algeracorridor zorgen voor optimale bereikbaarheid.  Ook in 2021 zal ik me in de Provinciale Staten blijven inzetten voor een mooi Zuid-Holland. Wilt u reageren, hebt u vragen? U kunt mij mailen: k.bouchtaoui@pspzh.nl of mij benaderen via Instagram: @karimaopinsta

Karima Bouchtaoui

Foto: Rene Zoetemelk


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.