De schaapskudde in de Eschpolder wordt geschoren tijdens het traditionele schaapscheerfeest op zaterdag 8 juni 2013 van 11.00 tot 14.30 uur op de dijk bij de Kralinger Esch, Hoge Filters.

Het bewonersplatform en de schaapherder Dirk-Jan Oosthoek hebben elkaar gevonden en organiseren samen dit unieke, leerzame en gezellige kleinschalige schaapscheerfeest.
Info over de kudde: Djoylandschapsbeheer.nl, Dirk-Jan: 06-12344487

 

Op deze unieke, leerzame en gezellige dag kunt u genieten van:

  • scheren van de schaapskudde van Dirk-Jan Oosthoek
  • demonstratie schapen drijven
  • stadsherdermuseum(pje)
  • vilten van wol door de Viltmannen
  • spinnen door Marja Metz
  • verkoop versgeschoren wol en wolproducten

wol-spinnen

Even voorstellen
Ik ben Dirk-Jan Oosthoek geboren in 1964 te Bergschenhoek. Mijn 1ste levensjaren op de boerderij opgegroeid ,daar is mijn passie het werken met dieren ontstaan. Na de Vakschool Veehouderij eerst nog op de boerderij gewerkt ,daarna ruim 20 jaar in het grondwerk gezeten. Tussendoor nog 2 jaar vrachtwagenchauffeur geweest bij een veevoeder fabrikant.

Totdat mijn broer Martin in 2007 vroeg of ik bij hem kwam werken als herder, nou daar hoefde ik niet lang over na te denken!! Het is altijd mijn  droom geweest om te werken als herder. Als ik met mijn gezin over de Veluwe fietste moesten we altijd even langs de schaapherder voor een praatje. Ik dacht dan altijd een paar kuddes in Nederland dan hebben ze mij niet nodig! Mijn vrouw zei dan altijd blijven dromen…
Na 3 jaar een geweldige baan als herder te hebben gehad werd het tijd om mijn eigen vleugels uit te slaan… 1 April 2010 werd dus een feit en ben ik gestart met Djoy Landschapsbeheer mijn eigen bedrijf!

Mijn werkgebied is Rotterdam. Nu in 2012 heb ik 2 kuddes. Met 1 kudde trek in rond in Rotterdam en met de andere kudde blijf ik in het prachtige gebied de Esch dat ligt aan de Maas.

logo01 logo02 logo03