Signalement en getuigenoproep in ernstige zedenzaak Herman Bavinckstraat

jul 22, 18 Signalement en getuigenoproep in ernstige zedenzaak Herman Bavinckstraat

Rotterdam – De twintig rechercheurs die sinds gisteren onder leiding van een officier van justitie zijn gestart met een onderzoek naar het ernstige zedenincident in de Rotterdamse Herman Bavinckstraat, zijn onafgebroken bezig. Camerabeelden worden bekeken, buurtonderzoek is gehouden en tips worden onderzocht.

Zaterdagochtend vroeg, rond 05.00 uur fietste een jonge vrouw vanaf Rotterdam Centraal naar haar woning aan de Herman Bavinckstraat in de wijk De Esch. Ze kwam daar rond 05.30 uur aan. Kort nadat ze haar fiets buiten op straat op slot zette is ze aangevallen door een man. Ze raakte daarbij dusdanig gewond dat zij gisteren met spoed is overgebracht naar het ziekenhuis en is geopereerd. De vrouw is nog niet aanspreekbaar.

De dader probeerde zijn slachtoffer met een fietsketting te wurgen. Dat heeft het slachtoffer tegen de bewoners van de straat gezegd. De vrouw is een uitwisselingsstudente aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze is begin twintig en komt uit Indonesië. Zie ook op RTV Rijnmond.

Het onderzoeksteam heeft gisteravond in de directe omgeving van het incident een buurtonderzoek gehouden. Er is met bewoners gesproken en bij afwezigheid een brief achtergelaten met het verzoek alsnog contact op te nemen met de politie. Ook worden alle mogelijke routes die het slachtoffer heeft gereden in beeld gebracht zodat camerabeelden veilig kunnen worden gesteld. Daarnaast worden de camerabeelden bekeken om een nog duidelijker signalement van de dader te krijgen. Het gaat vermoedelijk om een man van rond de 20 jaar met een donker getint uiterlijk, een donkere hoody aan en fietsend op een donkerkleurige fiets.

Inmiddels zijn enkele tips binnengekomen, die worden onderzocht. Iedere tip of getuigenverklaring is van groot belang. Heeft u iets gezien of denkt u iets te weten, heeft u camerabeelden in bezit of een camera die nog niet bij de politie is aangemeld, bel dan met 0900-8844 of met de opsporingstiplijn 0800-6070. Wilt u anoniem informatie doorgeven kan dat via M. op 0800-7000.

Meer informatie: Politie.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Verdachte aangehouden in zedenzaak Herman Bavinckstraat - De Ster Online - […] Ze kwam daar rond 05.30 uur aan. Kort nadat ze haar fiets buiten op straat op slot zette, werd…
  2. DNA-match aangehouden verdachte zedenzaak Herman Bavinckstraat - De Ster Online - […] woning in de wijk De Esch. Rond 05.30 uur zette ze haar fiets buiten op straat op slot en…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *